Винаги на сутринта вотът е по-различен от това, което сме

...
Винаги на сутринта вотът е по-различен от това, което сме
Коментари Харесай

България след изборите: Шарен парламент и сложно съставяне на мнозинство

Винаги на сутринта вотът е по-различен от това, което сме коментирали през нощта. Интригата ще бъде какъв брой партии ще влязат в Народното събрание. Очаква ни много пъстър парламент и едно доста комплицирано болшинство за образуване, респективно комплицирани съдружни договаряния. С 8 партии в Народното събрание основаването на кабинет е доста мъчно. 

Така разясниха предварителните изборни резултати в ефира на Euronews Bulgaria  журналистът Мира Баджева и политолога и избирателен специалист Даниел Стефанов. 

“Има един много явен сигнал, който гласоподавателите дават още веднъж - изборната система още един път оцеля и в Народното събрание влизат всички съществени ползи в това общество. Оттук нататък е въпрос на политиците да свършват своята част от работата, с цел да има държавно управление ”, уточни Стефанов. 

“Целта на изборите е да се измете всичко казано преди този момент и да стартира ново разпределяне ”, добави Баджева и означи, че ще има огромен напън от интернационалния фактор за сформиране на държавно управление. 

Според Баджева “Продължаваме смяната ” ще изгубят гласоподаватели, в случай че продължат с твърдата си линия във връзка с ГЕРБ.  

По думите на Стефанов единствените печеливши в изборите са “Възраждане ”. 

Вижте повече във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР