"Винаги може да е застрашена границата. Надяваме се от преговорите

...
"Винаги може да е застрашена границата. Надяваме се от преговорите
Коментари Харесай

Вежди Рашидов огласи неизвестни детайли от преговорите между Борисов и Ердоган

"Винаги може да е застрашена границата. Надяваме се от договарянията и дипломацията на премиера, на българската граница да е умерено. Борисов сподели по какъв начин се водят договаряния. Безпардонността ражда безпардонност. " Това сподели някогашният министър на културата Вежди Рашидов в "Тази заран " по bTV.

Заедно с вътрешният министър Младен Маринов, той е участвал на срещата сред Борисов и турския президент Реджеп Ердоган и разкри детайлности от нея.

"В началото настроението беше положително, само че непрекъснато се показваха нови неща в медиите и нещата се променяха. Ердоган получаваше информация през 5 минути какво се случва в неговата страна, което е обикновено ", изяснява Рашидов.

Той изясни дали турският президент извива ръцете на Европейски Съюз с бежанците, които заплашва да пусне към Европа.



"Обяснението на Ердоган е доста просто. Той ръководи една доста огромна страна - 90 милиона. Първо, Ердоган, за разлика от другите страни, има война на границите си. В Турция стават атентати по-често. 3,5 милиона бежанци живеят в Турция. Тези хора ядат три пъти дневно, имат ток,одеяла, къщи, учебни заведения, медицински услуги. Това коства 42 милиарда на Турция ", уточни Рашидов.

"Аз имам възприятието, че единственият съответен политик в Европа е Борисов, тъй като неговата дума се чува. Ердоган е висока класа политик. С какво ще извива ръцете на Европейски Съюз? Нашата граница е най-спокойната граница сега и това би трябвало да се оцени. Всяка страна в Европейски Съюз с външна граница би трябвало да прави като Борисов ", поучава той.

Рашидов изясни, че Ердоган към момента не е получил обещаните пари от Европа за бежанците, които държа в страната си. Според него министър председателят Борисов си е изиграл добре картите и по този метод е предпазил границите на България.

"Ердоган е получил единствено първи транш от парите и след това девет години - нищо. Трябва да се седне умерено на масата с мъдрост, а не, както викаме по български - "да се дръвчат ". Когато оповестиха на Ердоган за двамата убити на границата, осъзнахме, че не е момента за договаряния ", добави Рашидов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР