Винаги моите колеги, са били грижа за мен. Независимо дали

...
Винаги моите колеги, са били грижа за мен. Независимо дали
Коментари Харесай

Хекимян призна: Да си политик е много трудно нещо

" Винаги моите сътрудници, са били грижа за мен. Независимо дали съм бил в ролята на кореспондент, водещ или шеф. Правил съм го с обич и отдаденост. Всички сътрудници, който ме познават, ме схващат, допускат за какво съм постъпил по този метод и знаяте, че съм насочен в борбата да дам най-хубавото от себе си за града, за София. Не го одобрявам като пестник за тях ". Така претендентът за кмет на София Антон Хекимян разяснява пред NOVA прекосяването си от политиката в публицистиката.

Той още веднъж сподели, че предлагането от ГЕРБ пристигнало ненадейно. " Сигурно за доста хора това, че съм приел предлагането, е ненадейно. Не съм се готвил за политиката. Но съм се готвил за това да бъда покрай хората, да мога да вземам решение техните проблеми ", сподели Хекимян.

" Не мисля, че има учебно заведение за кметове, където да натрупаш опит по това по какъв начин се избира компания. Но един кмет има екип и общинските съветници ", сподели той.

Хекимян сподели, че Бойко Борисов би трябвало да отговори за какво е решил да му гласоподава доверие.

" Исках да обмисля това решение, обещано ми беше време. Исках да получа гаранцията, че ще работя с екипа, с който желая, и в решенията ми няма да има вмешателство ", сподели претендентът за кмет.

" ГЕРБ сега са партията, която за следващ път е спечелила национални избори. С тази си мощ и експертизата, която има в Столична община, ще можем да променим града към по-добро. Нямаше да приема номинацията от друга партия ", сподели той.

" Да си политик е доста мъчно нещо. През последните години бяхме очевидци по какъв начин някой нещо желае да трансформира в политиката и публичния живот. Свидетели сме по какъв начин партии, които завоюваха доверието на хората с отричане, сега са в некоалиция с партиите против които бяха. Смятам това за непочтенно ", разяснява Хекимян.

Той сподели, че в Общинския съвет би трябвало да се построи същинско ръководство, което да поеме отговорност.

" Борим се за болшинство, с цел да продължи смяната в София. Много неща би трябвало да бъдат довършени, продължени. Не може да се разчита на плаващи болшинства. Ще работим за болшинство, което да поеме цялостната отговорност ", сподели Хекимян.  

Една от главните цели, която си слага той е за нула жертви на пътя.

" Важно е да се оправим с този проблем ", сподели Хекимян. " Трябва да се работи непрекъснато. Мерки могат да бъдат въведени, би трябвало да има воля, болшинство в Общинския съвет ", сподели той. " Над 700 са камерите в София, могат да бъдат употребявани, в случай че се създадат промени. Много малко от тези камери не регистрират скоростта, могат да бъдат сменени. Отчитането на скоростта не значи, че ще спрем неотложно джигитите, само че те би трябвало да знаят, че ще има наказване ", сподели Хекимян.  

" Не знам какъв брой ще коства това, само че може да бъде направено ", продължи той.

" Пътната сигурност включва всичко – системите за сигурност и надзор на пътя, маркировката, повдигнатите пешеходни пътеки, островите за пешеходци ", сподели претендентът за кмет. " Обществената сила може да бъде употребена и пари да бъдат открити, когато това е наша голяма цел. Това би трябвало да бъде за цялата страна ", сподели Хекимян.

" Основната ни цел е възстановяване на трафика. Това е обвързвано и с понижаване на броя на колите. Не можем да кажем на хората: " Слезте от колите си ", досега, в който не е построена мощна система на градския превоз ", сподели Антон Хекимян.

Той счита, че би трябвало да има повече велоалеи, комфортни рейсове, с по-чести линии, с довеждащи линии, рейсове, които спомагат за транспорта на възпитаници от вкъщи до учебно заведение.

" Такива към този момент има. В " Манастирски ливади " има. Не променяме, вършим ги повече. В " Люлин " и " Младост " могат да бъдат направени още довеждащи линии на градския превоз ", изясни Хекимян.

" Общият брой на децата, които са отвън детските градини и яслите, е към 10 000. 2 000 места са изчезналите за детските градини. Това са от 3 до 6- годишна възраст. Другите 7 000 изчезнали места са от 10 месеца до 3 години. За изчезналите 2 000 места имаме стратегия, по която може да бъдат построени детски градини - 37 на брой. И те могат да бъдат построени за по-малко от 3 години. Паралелно ще тече процесът и по създаване на ясли ", сподели Хекимян.

" Не мога да схвана по какъв начин този проблем толкоз години не е решен. Тези 37 градини са изцяло вероятни да бъдат осъществени ", счита той.

" В бранш " Здравеопазване " тактиката ни е привличане на млади гении, на млади фрагменти, които би трябвало да остават тук ", сподели той.

Не планува да усилва налози, в случай че стане кмет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР