Винаги когато пея с него, виждам едно младо момче и

...
Винаги когато пея с него, виждам едно младо момче и
Коментари Харесай

Лейди Гага и Тони Бенет пеят Коул Портър и поставят рекорди

 mymotto
Винаги когато пея с него, виждам едно младо момче и това трансформира пеенето в нещо толкоз освобождаващо. Става дума за две души, пеещи дружно, и в това време схващам и цялата му мъдрост, мъдростта на всичките тези години. "

Така Лейди Гага разяснява прекарванията с Тони Бенет във връзка премиерата на втория им взаимен албум Love for Sale по-рано този месец. Точно преди 10 години двамата записаха джаз класиката Lady is a Tramp, прераснала през 2014 година в цялостен албум Cheek to Cheek и серия концерти на двамата.

Love for Sale е 61-ят и съвсем несъмнено последният студиен албум на именития джазмен в кариерата му, надхвърляща 70 години и донесла му 19 награди " Грами ", в това число за повсеместен принос. С него Книгата на върховете " Гинес " публично го разгласи за създателя, издал албум с нова музика на най-голяма възраст - на 95 години. През 2018 година той бе вписан в " Гинес " с различен връх - поради Fascinating Rhythm в албума Love is Here to Stay с Даян Крол, излязла съвсем 69 години откакто той я изпява за пръв път през 1949 година

Това в действителност е феноменално, само че и удостоверение за рамките, които животът слага. Тони Бенет е с алцхаймер от 2016 година и Лейди Гага показа, че на моменти му е мъчно да си спомни името ѝ. " Но когато засвири музиката, нещо прещраква и той знае тъкмо какво прави, помни идеално текста. Това е в кръвта му ", споделя 35-годишната Гага. В чартовете на сп. Billboard албумът дебютира на №8 в сплотяващата всички жанрове седмична ранглиста Billboard 200 и застана на №1 в класациите " Традиционни джаз албуми " и " Джаз албуми ". За Тони Бенет това е 15-а челна позиция, което в никакъв случай не се е случвало в 54-годишната история на тази категория. За Лейди Гага Love for Sale е десетият албум, попаднал в топ 10, а за Бенет - шестият измежду десетте най-хубави.

През август те изнесоха два разпродадени концерта в Radio City Music Hall в Ню Йорк, отдадени на 95-годишнината му и на идни албум. " Когато завесата се подвигна, прожекторът се насочи към него и той запя The Best Is Yet to Come, се разплаках от наслада. За мен беше безспорна привилегия да бъда част от всичко това ", разказва още Гага.

Докато албумът им през 2014 година беше една необятна селекция от джаз стандарти, този е фокусиран върху 12 класики на Коул Портър, в това число It`s De-Lovely, I Get a Kick Out of You и I`ve Got You Under My Skin.



В клиповете към новия албум, снимани в студиото, Гага е постоянно елегантно облечена, Тони Бенет от време на време е с папионка и смокинг... По този мотив в изявление за USA Today става дума за това по какъв начин за записите на предходния албум тя обзавела студиото с типичен мебели и тежки полилеи.

" Той постоянно приготвяше стаята за мен по допустимо най-професионалния метод, при влизането ми всички ставаха, всеки беше в костюм, всички ме прегръщаха или се ръкостискаха с мен и споделяха " Здравейте, лейди! ". Като млада жена в музикалната промишленост съм имала някои доста неприятни прекарвания. Той в действителност ми подсети, че към мен в студиото може да се отнасят с достолепие, непринуденост и почитание, с цел да върша това, което най-вече обичам, и да чувствам любовта. "



За взаимната им работа Гага споделя, че от него се е научила да следва най-мъдрия човек на сцената.

" Защото джазът е сложна музика, изисква същинско наличие - не може да си някъде на друга планета, до момента в който го изпълняваш, би трябвало да си с публиката си. Винаги споделям, че джазът не е за мен, а е за нас. Това е черна музика, най-великата американска музика за всички времена, и идва от един зов за същинско избавление. Мечтата ми е бъдещето да ни донесе още повече джаз музиканти. "



Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР