Винаги когато Apple обявява нови продукти, седмици след това четем

...
Винаги когато Apple обявява нови продукти, седмици след това четем
Коментари Харесай

Триковете на Apple, които не забелязваме

Винаги когато Apple афишира нови артикули, седмици по-късно четем рецензия от всички страни и в най-разнопосочни посоки.

Нещото, което хвана окото ни през миналата седмица и си заслужава да разгледаме по-добре, е методът, по който компанията се пробва да въздейства на пазара посредством тактиката си за стабилно и " еко " произвеждане на скъпи джаджи.

При маркетирането и представянето на новите MacBook Air и Mac Mini Apple реши да се заиграе със слогани като " най-зелените Mac компютри на всички времена ", с което бръкна в нашите и в доста други очи в мрежата.

Компанията твърди, че за изработката на новите си компютри е употребен единствено рециклиран алуминий, само че споделя доста, доста малко за същинския развой.

 Mac Mini се завърна след дълго неявяване.

Източник: Apple

Mac Mini се завърна след дълго неявяване.

Алуминият е причина за към ¼ от нездравословните излъчвания на цялото дружество от Калифорния, сочат личните статистики на Apple.

В същия ден, в който се опита да ни изясни по какъв начин минимум продаваните им модели компютри са супер " еко ", от Apple оповестиха новия iPad Pro, изработен от много алуминий , написа lifestyle.bg.Таблетът е може би и най-големият скок за iPad серията досега, и сигурно ще се продаде в милиони бройки.

По отношение добиването на алуминия в тазгодишния iPad Pro не чухме доста от компанията, само че пък прогнозите са, че таблетът ще господства пазара в обозримото бъдеще.

Така, по сякаш доста неосезаем метод, Apple показа извънредно парещ артикул, който по всичко проличава е много не-еко, като обаче откри метод да подчертае имиджа си на резистентен и " зелен " бранд с два нови, малко забавни продукта, чийто алуминий също не е с доста явен генезис.

 Новият iPad Pro е с алуминиев, нерециклиран корпус.

Източник: Apple

Новият iPad Pro е с алуминиев, нерециклиран корпус.

Във времена, в които съвсем всички държавни управления и организации по света са длъжни да работят върху устойчивостта си, а " зелените " марки процъфтяват и продават, сходни прояви са меко казано неетични и неточни към милионите консуматори.

Компанията печели доверието на големи маси хора, с помощта на напъните, които поставя, с цел да си обезпечи статут на " зелен " производител от висок клас. Всички сървърни центрове и офиси на Apple са захранвани от 100% възобновими източници, за което компанията продължава да получава бурни възторженостти.

Няма по какъв начин обаче да толерираме сходно изкуствено поляризиране на потребителските усещания и бяхме длъжни да ги изобличим.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР