Винаги има смисъл от вот на недоверие, особено при такова

...
Винаги има смисъл от вот на недоверие, особено при такова
Коментари Харесай

Нинова: Винаги има смисъл от вот на недоверие, особено при такова слабо правителство

" Винаги има смисъл от избор на съмнение, изключително при такова едва държавно управление ". Това съобщи лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. 
" Той е детайл на парламентарната народна власт и метод да се беседва по основни за страната въпроси.
Самото гласоподаване се провали, тъй като " Възраждане “, Има Такъв Народ, ГЕРБ и Движение за права и свободи и не се записаха и нямаше кворум. Мисля, че това беше контрактувано, с цел да се даде време на участниците в сглобката да си извиват ръцете и да си преразпределят порциите власт и сферите на въздействие. Това не е консолидация към политики ".
Много неща има във връзка с националната сигурност, които са уязвимост и мотив за избор на съмнение, изясни Нинова. Тя счита, че непрозрачно са опразнени складовете в армията, както и че такава има и при договарянето на новите доставки.
Корнелия Нинова изясни, че " Възраждане “ и Има Такъв Народ целеустремено не са се записали в Народно събрание,  когато се очакваше да има гласоподаване на вота на съмнение. 
" Типично е да си сменят позициите. Кой им диктува изцепки  и позиции, които нямат нищо общо с истината, си е тяхна работа. Ние внесохме вота на съмнение и желаеме оставката на това държавно управление.  Регистрирахме се, с цел да има заседание  и да се гласоподава този избор. Те не го направиха, с цел да дадат време на Движение за права и свободи и ГЕРБ да извиват ръцете на ПП-ДБ ".
Тя не чака вотът да мине идната седмица. 
" Не готвим трети избор. Съсредoточени сме върху бюджета за 2024 година и нашия различен вид "
Там, където съответстват нашите политики, ще подкрепим на второ четене. На първо ще гласуваме срещу приемането на целия бюджет ", изясни водачът на БСП.
" Това, което се предлага в обществената сфера, ще подкрепим текст по текст, само че няма да се съгласим да стане за сметка на увеличение на налозите на хората ". 
Тя уточни, че ако БСП бъдат поканени да вземат участие в разискването на бюджета, ще отидат.
" Увеличението на минималната заплата от 1 януари е наша победа. Като такава припозна и приравняването на майчинството през втората година с минималната работна заплата ", отбеляза Нинова.
Тя съобщи, че цялостната политика страна – общини би трябвало да бъде изменена.
Корнелия Нинова постави оценка Слаб (2) на държавното управление. Лидерът на БСП смята, че по никой от 5-те съществени целта на кабинета не е реализиран триумф. 
" Шенген – няма да ни одобряват до края на годината, не се знае и по кое време ще стане това. ПВУ – няма да дойдат парите до края на тази година. Не се знае и по кое време. Съдебна промяна – да сте ги чули да приказват за това? Няма да се случи и приемането в еврозоната. 
Бюджет нямаме в средата на ноември. Карат се, разправят се. Цялата страна е пленник на икономическите им ползи. Не ги интересува каква ще е цената на горивата и по какъв начин ще се отрази на стопанската система. 
Битката е за потоците пари в енергетиката. Не ги се интересуват от народа. Ние сме безапелационна съпротива на това нещо, което нарекоха сглобка ", съобщи лидерката на Българска социалистическа партия.
" Не отстъпваме от борбата си с модела " ГЕРБ “ и дълбоката страна. Политическа партия и Демократична България излъгаха упованията на хората и се прегърнаха с този модел ". 
Нинова разяснява и връзките си с Ваня Григорова. 
" Ваня Григорова направи неточност, че още първите дни, когато завършиха изборите, атакува Българска социалистическа партия и се разграничи от нас. Не може по този начин внезапно да се разграничаваш от партията, която те е издигнала. Никой без партия не може да реализира подобен резултат ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР