Винаги има някаква причина за изменения в сметките, но е

...
Винаги има някаква причина за изменения в сметките, но е
Коментари Харесай

Очаква се сметките за парно да са с 25 % по-високи

Винаги има някаква причина за промени в сметките, само че е редно да споменем, че спрямо предходния отоплителен сезон топлоенергията ще с към една четвърт по-скъпа.

Това сподели за предаването „ Хоризонт до обед “ специалистът Васил Николов и предизвести:

„ Ако консумирате една единица топлинна сила тази година, ще платите с към ¼ повече, в сравнение с предходната година. Ако предходната година сте платили примерно за тази една единица към 90 лева, в този момент ще платите към 115 или 112 лева според от другите топлофикации. Това са примерни суми, единствено сравнението на парите не напълно правилно “.

Слушатели се оплакаха от фрапантно нарастване на парите, които дават за топла вода. Николов разяснява, че това може да е сигнал за сериозен теч в постройката по тръбите след измервателните устройства

„ Тоест, тази вода е била затоплена, излива се и.. след което идва сметката “.

При мощно повишените сметки на самостоятелните консуматори една от най-честите неточности се дължи на погрешно отчитане на водомера при годишното засичане:

„ Развален водомер, който регистрира по-голяма консумация от действителната, също се случва, само че и примерно объркват 1 и 7 или 3 и 8… Няколко десетки кубически метра вода допълнително, когато се регистрират, сметките нарастват осезаемо “.

Служителите на топлинните счетоводители вършат голям брой инспекции и грешките при записване на показанията на хартия и въвеждането в компютри са отностелно дребен %, посочи специалистът.

„ Личният ми съвет е, когато са годишните регистрирания хората просто да погледнат какво са записали и под какво се подписват. Това ще спести вървене, писане на тъжби, нерви, време “.

Във високите блокове топлата вода се доставя посредством циркулационна помпа. Ако тя не е изправна, е належащо хората да източват водата по-дълго, а това в допълнение утежнява сметките, предизвести той.

От много години абонатните станции съвсем на всички места са осъвременени и след въвеждането на топломери в жилищата не могат да се осъществят спомагателни икономии от регулирането на температурите в тях.  В станцията температурата на водата би трябвало да е над  55 градуса.

Експертът разяснява също, че сметките за общи елементи нарастват, защото доста хора се отхвърлят от отоплението. Те заплащат през зимата по-малко в сравнение с са употребили, а съседите им – повече, само че когато дойдат изравнителните сметки става противоположното.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР