Винаги и многократно се е случвало експертните становища да бъдат

...
Винаги и многократно се е случвало експертните становища да бъдат
Коментари Харесай

Доц. Добрин Василев: Една огромна смъртност преди избори не върши услуга на никого

Винаги и неведнъж се е случвало експертните мнения да бъдат подценявани от политическото управление на страната. Една голяма смъртност преди избори не прави услуга на никого. Разумно и компромисно е предлагането ограниченията да се запазят до края на януари.
Това съобщи пред БНР доцент Добрин Василев, шеф на клиниката по кардиология в Александровска болница.

Той обаче дефинира като недобра концепция връщането на дребните възпитаници в класните стаи в естествен режим и без никакви ограничения. Лекарят бе безапелационен, че методът на контакт сред обособените паралелки да бъде редуциран до най-малко.

“Идеята за отваряне на заведенията за хранене към хотелите е от дълго време, казусът е, че по остарял български бит се колебая, че оставащите условия бъдат спазвани “, счита още доцент Василев.

По думите му самодейността на контролните органи е наложителна и би трябвало да бъде прилагана абсолютно:

“Хората би трябвало да проумеят, че остарялата приказка - кой каквото самичък си направи, никой различен не може да му го направи, важи с цялостна мощ за тази зараза. Болниците са претъпкани, това не са обикновено функциониращи здравни заведения. Това не може да продължава прекомерно дълго, тъй като хората ще прегорят и ще абдикират от отговорностите си. Все още стискаме зъби, става известно, че сме много издръжливи. И както споделят сътрудниците - за какво аз да си пожертвам живота поради кефа на някой различен “.

Според доцент Добрин Василев това, че 1/3 от популацията би желала да се имунизира, не е неприятно, тъй като:

“Когато пристигна имунизацията и тези 30% се имунизират и се види, че те не умират, не им порастват рога и копита, това ще е добър тласък за останалите и процентът на имунизационното покритие ще се увеличи “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР