Винаги е приятно да видя моя приятел и брат. С

...
Винаги е приятно да видя моя приятел и брат. С
Коментари Харесай

Топла среща между Борисов и Мевлют Чавушоглу

Винаги е прелестно да видя моя другар и брат. С тези думи турският външен министър Мевлют Чавушоглу приветства премиера Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 година Двамата се срещната в Давос, където се организира Световният стопански конгрес.

В късото видео, оповестено на фейсбук страницата на българския министър председател, се вижда по какъв начин двамата показват топли връзки. Стана ясно, че Чавушоглу идва в България на 31 януари.

Разговорът сред Борисов и турския външен министър стартира с разискване на тематиката за ситуцията в Близкия изток. Чавушоглу описа по какъв начин е протекла срещата в Берлин, където международните водачи разискаха по какъв начин да се продължи мирният развой в Либия.

"Доста добре минаха разгворите. Меркел реализира доста с това, че съумя да ни събере там. Абсолютно всички в тези диалози бяха за това, че би трябвало да се спрерат военните дейности, да се оставят оръжията и да се търси политически диалог. Но опасенията са, че като се спре огънят, е допустимо да не се спазят обещанията, които предсварително са признати ", разяснява Чавушоглу.

"Ще продължим напъните ", добави той.

Турският външен министър изясни, че има съглашение приетият либийски водач ас Сараж да образува боен комитет с Халифа Хафтар и да договарят между тях за търсене решение на рецесията.

"Чудесна работа сте свършили. Тези совалки на Меркел. Аз съм оптимист ", заключи на собствен ред Борисов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР