Винаги е приятно да се видят млади влюбени. Но още

Винаги е приятно да се видят млади влюбени. Но още ...

Баба и дядо разкриха тайните на дългия и щастлив брак


Винаги е приятно да се видят млади влюбени. Но още по-умилително е, когато засечем на улицата баба и дядо, държащи се за ръце. Тайните на дългия и щастлив брак са ни по-нужни от всякога. Днес хората отказват да сключат брак или пък много бързо избират да се разведат. Сякаш семейството не е никаква ценност. Именно тук надеждата ни връщат съветите на мъж и жена от Англия, които са заедно от близо 70 години. Техните принципи за щастливо семейство винаги ще бъдат приложими.

Ето и какви са те:

Не спирайте да се борите за любовта

Бракът не е гарант, че ще имате вечно любовта на половинката си. За да я запазите, трябва да се борите непрекъснато за нея и да демонстрирате с действия, че я обичате. Не приемайте партньора си за даденост, защото в противен случай той може да си тръгне. Всички сме човешки същества и грешим. Бъдете великодушни и простете грешките в името на любовта. Не спирайте да се борите за нея.

Грижете се за партньора си

Нищо не скрепява повече една връзка от взаимната грижа и разбирателство. Бъдете опора за човека до себе си. Показвайте му, че може да разчита на вас за всичко. Докажете, че ще сте до него и в добро, и в зло. Грижете се за него, не само когато се чувства зле, но и във всеки един ден. Малките жестове за важни.

Правете компромиси

Взаимните компромиси са най-сигурният ключ към щастливият и дълъг брачен съюз. Не бъдете егоисти. Щом сте решили да създадете семейство, трябва да се съобразявате и с половинката си. Не взимайте решения, без да ги съгласувате с човека до себе си. Вече сте едно цяло и трябва да действате като отбор.

Отстъпвайте

Кой е по-важно – да сте прави в спор или да сте щастливи в брака? За да цари хармония и разбирателство в дома ви, избягвайте спорове или при наличие на такива – отстъпвайте. Ако повече хора разсъждаваха така, повече връзки биха оцелели.

Забавлявайте се заедно

Имайте свои собствени хобита и приятели, но не пропускайте възможност да се забавлявате в компанията на половината си. Смехът и добрите емоции скрепяват още повече един брак. Ходете на кино заедно, пътувайте, играйте и въобще правете всичко, което ви е любимо, за да се разнообразявате и да запазите тръпката по-дълго.

Поставете семейството на първо място

Нищо не е по-важно от семейството – нито работата ви, нито приятелите, нито материалните придобивки. Запомнете това и си го напомняйте по-често. Уверете се, че винаги можете да отделите достатъчно време за партньора и децата си. Не ги пренебрегвайте – животът е кратък.

Източник: fakti.bg