Винаги е приятно да се видят млади влюбени. Но още

...
Винаги е приятно да се видят млади влюбени. Но още
Коментари Харесай

Баба и дядо разкриха тайните на дългия и щастлив брак

Винаги е прелестно да се видят млади влюбени. Но още по-умилително е, когато засечем на улицата баба и дядо, държащи се за ръце. Тайните на дългия и благополучен брак са ни по-нужни от всеки път. Днес хората отхвърлят да сключат брак или пък доста бързо избират да се разведат. Сякаш фамилията не е никаква полезност. Именно тук вярата ни връщат препоръките на мъж и жена от Англия, които са дружно от близо 70 години. Техните правила за щастливо семейство постоянно ще бъдат използвани.

Ето и какви са те:

Не спирайте да се борите за любовта

Бракът не е поръчител, че ще имате постоянно любовта на половинката си. За да я запазите, би трябвало да се борите непрестанно за нея и да демонстрирате с дейности, че я обичате. Не приемайте колегата си за даденост, тъй като в противоположен случай той може да си тръгне. Всички сме човешки същества и бъркаме. Бъдете великодушни и простете грешките в името на любовта. Не спирайте да се борите за нея.

Грижете се за колегата си

Нищо не скрепява повече една връзка от взаимната грижа и съгласие. Бъдете опора за индивида до себе си. Показвайте му, че може да разчита на вас за всичко. Докажете, че ще сте до него и в положително, и в зло. Грижете се за него, освен когато се усеща зле, само че и във всеки един ден. Малките жестове за значими.

Правете взаимни отстъпки

Взаимните взаимни отстъпки са най-сигурният ключ към щастливият и дълъг сватбен съюз. Не бъдете егоисти. Щом сте решили да създадете семейство, би трябвало да се преценявате и с половинката си. Не взимайте решения, без да ги съгласувате с индивида до себе си. Вече сте едно цяло и би трябвало да действате като тим.

Отстъпвайте

Кой е по-важно – да сте прави в спор или да сте щастливи в брака? За да царува естетика и съгласие в дома ви, избягвайте разногласия или при съществуване на такива – отстъпвайте. Ако повече хора разсъждаваха по този начин, повече връзки биха оживели.

Забавлявайте се дружно

Имайте свои лични занимания и другари, само че не пропускайте опция да се забавлявате в компанията на половината си. Смехът и положителните страсти скрепяват още повече един брак. Ходете на кино дружно, пътувайте, играйте и изобщо правете всичко, което ви е обичано, с цел да се разнообразявате и да запазите тръпката по-дълго.

Поставете фамилията преди всичко

Нищо не е по-важно от фамилията – нито работата ви, нито приятелите, нито материалните придобивки. Запомнете това и си го напомняйте по-често. Уверете се, че постоянно можете да отделите задоволително време за колегата и децата си. Не ги подценявайте – животът е къс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР