Винаги е изгодно да си купим жилище. Това каза пред

...
Винаги е изгодно да си купим жилище. Това каза пред
Коментари Харесай

Пазарът на имоти се променя, цените във Варна стигат до 3000 евро за кв.м., българите са свикнали да имат поне по 2-3 имота и да завещават

Винаги е преференциално да си купим жилище. Това сподели пред " Фокус " брокерът на недвижими парцели Александър Мачев. В момента доста хора си мислят, че имотният пазар потегля надолу, само че това не е по този начин - той е във вихъра си. Постоянно се купува и продава, изясни той.

" Малко са се наплашили хората. Очакват лихвите да се вдигнат и това ги кара да изчакат малко повече и не взимат бързи решения. Преди 3-4 месеца се купуваше от първия или втория оглед, в този момент на хората им трябват най-малко 6 огледа, с цел да си купят парцел ", сподели Мачев. 

Според него, когато хората чакат, с цел да купят даден парцел, вършат неточност. " Защото ти се влюбваш в един парцел, боязън те е да предприемеш обещано деяние и внезапно този парцел е платен, и най-после съжаляваш. Много бързо се изпуска парцел, имам клиенти, които 2 месеца по-късно съжаляват ".

В София, Пловдив, Варна и Бургас цените на парцелите са съвсем идентични

" В София квадратният метър е към 2300 евро приблизително, до момента в който в Пловдив 2000-3000 евро на квадрат са парцелите в центъра. Средният квадрат в Пловдив е сред 1200-1300 евро кв.м. Във Варна и Бургас цените са аналогични като към този момент в центъра можеш да стигнеш до 3000 евро за квадратен метър ", сподели Александър Мачев.

Тенденции

В момента се търсят жилища, които са по-далеч от центъра. Всеки избира къщи, само че цените са много по-различни. Апартаментите са по-изгодни и хората тъкмо това търсят. " В кв. " Бояна " има къщи, които стартират от 470 000 евро и цената им пораства, даже незавършени къщи са по 400 000 - 450 000 хиляди евро ", сподели брокерът.

Българите имат по 2-3 парцела

Ние сме привикнали да имаме най-малко по 2-3 парцела, без значение дали е в столицата или не, сподели Александър Мачев. Всеки българин може да завещае на внука си парцел. " Българите избират да имат парцели, които могат да завещаят, до момента в който наемите не са чак толкоз апетитни ", сподели още той.

" Всеки избира да си купи парцел, а не да заплаща наем. Защото дали ще изплащаш наем, или ще даваш вноската за жилище, което ще бъде твое - е едно и също ", безапелационен бе брокерът. 

Интересното е, че българите търсят парцели за вложения, само че доста би трябвало да се внимава с кого работиш.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР