Винаги е интересно да се научи откъде идва прякорът на

...
Винаги е интересно да се научи откъде идва прякорът на
Коментари Харесай

Как трима от най-известните метъл музиканти получават прякорите си

Винаги е забавно да се научи от кое място идва прякорът на някого, защото нормално е индикация по какъв начин го възприемат близките. Това важи в цялостна мощ и за метъл изпълнителите, известни със своите диви умения и още по-диви личностни особености.

Разбира се, не всички прякори са свързани с музиката и не всички са напълно позитивни, само че всеки заслужава най-малко малко пояснение. Ето как са се сдобили със своите прякори Джеймс Хетфийлд от Metallica, Ози Озбърн от Black Sabbath и Дейв Мъстейн от Megadeth.

Джеймс Хетфийлд (Татко Хет)
 Снимка 621402

Почти невероятно е да не обичаш фронтмена на Metallica Джеймс Хетфийлд. Той освен е страховит китарист, вокалист, текстописец и всестранно развита персона, само че е и занаятчия на псевдонимите. Едно от най-разпознаваемите - Татко Хет, е прякор, който той единствено си избира.

Очевидно частта " Хет " е просто редуциране на фамилното му име. Що се отнася до " баща ", няма безапелационен отговор.

Въпреки това, безспорно е обвързвано с обстоятелството, че той е прародител на траш метъла и модел за подражателство на трите си деца (Кастор Върджил, Марчела Франческа и Кали Тий).

Плюс това, като се има поради какъв брой доста го е грижа за бащинството и децата в общ смисъл (както се вижда от присъединяване му в документалния филм Absent от 2010 г.), заслужено е да се каже, че Хетфийлд желае да бъде възприеман като бащинска фигура и от всички негови почитатели.
 Кърк Хамет от Metallica разкрива кой е музикантът, повлиял на първия им албум Kill 'Em All
Неподозираният музикант, повлиял на първия албум на Metallica

Не, няма нищо общо с Дейв Мъстейн

Ози Озбърн (Принцът на мрака)
 Снимка 572825

Най-очевидният отговор на въпроса за какво Ози Озбърн го получава е, тъй като е " кръстникът на хеви метъла ". А като се има поради репутацията му за злокобно писане на песни, визуализации и други сходни (било то с Black Sabbath или сам), изцяло разумно е да го виждаме като като Принца на мрака.

" Това е просто прякор. Не съм се събудил една заран и не съм споделил: " Знаете ли какво, ще се нарека самичък по този начин. Започна като на смешка, в действителност. Но съм ок с този псевдодим. Все отново е по-добре, в сравнение с да те назовават гъз ", споделя той пред вестник New Times Brownard-Palm Beach през 2013 година

През 2016 година Озбърн разяснява пред NME: " Когато започнахме да свирим началните акомпанименти на " Black Sabbath ", младите девойки в публиката откачаха. Мислеха ни за шибаните другари на Сатаната или нещо сходно. Тогава стартира цялата тази гнусота с Принца на мрака. "
 Постъпката на Ози Озбърн, докарала жена му Шарън Озбърн до опит за самоубийство
Постъпката на Ози Озбърн, докарала жена му до опит за самоубийство

Ето какво разкрива половинката на музиканта

Дейв Мъстейн (Опасният Дейв)
 Снимка 389520

През последните няколко десетилетия Дейв Мъстейн е именуван Опасният Дейв безчет пъти. Освен присъщото му смело и/или бързо писане на песни, пеене и свирене, известната избухлива природа на Мъстейн във връзка с американската политика и общество, в допълнение към случаите на физическа експанзия, сигурно изясняват прякора му.
 Metallica - единствената група, свирила на всичките седем континента
Метъл групата с връх, който никой в никакъв случай не е реализирал

Един впечатляващ връх, който си коства да се напомни

" Определено бях рисков тогава ", признава Мъстейн през 2021 година по отношение на уволнението му от Metallica през април 1983 година " Вече бях блъснал Джеймс Хетфийлд в лицето и застраших физическата и финансова сигурност на групата... Megadeth първоначално бяха нещо като възмездие и неприязън към предходната ми група. " Мъстейн е прочут и с вербално и физическо отношение към някои от хората от публиката, което, дано бъдем почтени, от време на време е изцяло справедливо.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР