Вим Вендерс отново в България, но с първи майсторски клас

...
Вим Вендерс отново в България, но с първи майсторски клас
Коментари Харесай

Програмата на предстоящия София филм фест“ стана известна

Вим Вендерс още веднъж в България, само че с първи майсторски клас и ретроспектива. Гостуването на немския режисьор у нас е в границите на 22-ото издание на „ София филм фест “.

Офицалното разкриване е на 7 март, с кино лентата „ Ага “ на Милко Лазаров, който закри „ Берлинале “ преди броени дни. Вижте още за програмата и гостите.

В очакване на най-хубавото от актуалното кино и огромните кино фестивали - тази година „ София филм фест “ показва близо 200 заглавия в разнообразни жанрове и тематики. Спортните филми ще бъдат главният акцент, а страната на фокус - Израел.

Този път обаче филмите със международно самопризнание в програмата са и горделивост за България.
Стефан Китанов, шеф на фестивала: След този ослепителен старт на филмовата година в Берлин имам наслаждение освен филмът, който завоюва Златна мечка и е копродукция с България, освен „ Ага “, само че и най-малко още към 10 кино лентата да бъдат в програмата на нашия фестивал.  Закриха Закриха "Берлинале " с българския филм "Ага "
Пълна зала и овации на близо 2000 фенове - по този начин Берлинале посрещна българския филм "Ага ". Късно нощес екипът мина по аления килим дружно със...
  „ Ага “ - българският филм в главната стратегия на Берлинале „ Ага “ - българският филм в главната стратегия на Берлинале
Близо 2000 души приветстваха "Ага "- българският филм в главната стратегия на 68-то "Берлинале ". Късно нощес екипът мина по аления килим дружно със сп...

22 български игрални кино лентата, снимани през последната година, ще бъдат показани на фестивала. В София ще забележим носителките най-високото отличие на Берлинале през последните две години - румънската режисьорка Адина Пинтилие, както и ункарката Илдико Енеди, която ще бъде ръководител на журито в главната стратегия. Филмите ще бъдат оценени и от Ралица Петрова, чийто филм „ Безбог “ завоюва огромната премия в Локарно през 2016.
Ралица Петрова, режисьор и член на журито: За мен ще е извънредно значимо филмите, които ще виждам и правя оценка с изключение на добре разказана история да имат мощна образна форма.
Филми на Фатих Акин и Андрей Звягинцев, наградени в Кан, ще забележим в програмата, отдадена на огромните майстори на киното през днешния ден.

София филм фест ще продължи до 29 март.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР