Виляреал триумфира в Лига Европа, побеждавайки Манчестър Юнайтед след невероятна

...
Виляреал триумфира в Лига Европа, побеждавайки Манчестър Юнайтед след невероятна
Коментари Харесай

След невероятна драма с 21 дузпи Виляреал триумфира в Лига Европа

Виляреал победи в Лига Европа, побеждавайки Манчестър Юнайтед след невероятна драма след осъществяване на дузпи с обща резултат 12:11 (б.р 1:1 в постоянното време) във финалния мач от Лига Европа. " Жълтата подводница " откри резултата с попадение на Жерар Морено (29), а при започване на второто полувреме Единсон Кавани (54) от близко изравни. Двата тима не съумяха да излъчат победител в постоянното време и се играха две продължения. След изиграването им резултатът остана неизменен, което означаваше, че всичко във финала ще се рещи след осъществяването на дузпи.
Снимка: БГНЕС  След невероятна драма с 21 дузпи Виляреал победи в Лига Европа
„ Червените дяволи “ стартираха нападателно дуела и в първите минути дълготрайно задържаха топката.

В 6-ата минута Единсон Кавани получи в наказателното поле, само че бранител на испанският отбор уверено мазета. Две минути по-късно след продължителна офанзива Скот МакТомини получи на границата на наказателното поле и насочи компактен изстрел, пращайки топката около десния непряк дирек.

Снимка: БГНЕС  След невероятна драма с 21 дузпи Виляреал победи в Лига Европа
Английският отбор продължи да пресира високо своя противник и " жълтата подводница " изпитваше съществени усложнения при изнасянето на топката.

В 16-ата минута испанският отбор разигра заучено състояние от заобиколен свободен удар, след което Дани Парехо центрира в наказателното поле, само че непокритият Ману Тригерос не съумя да нанесе прецизен изстрел към вратата на Давид Де Хеа.
Снимка: БГНЕС  След невероятна драма с 21 дузпи Виляреал победи в Лига Европа
Четири минути по-късно Аарън Уан-Бисакар центрира в наказателното поле, само че Раул Албиол се намеси уверено и мазета с глава. Люк Шоу доближи първи до топката и насочи рисков изстрел към далечния ъгъл, само че не откри задачата, а и негов съотборник не съумя да отклони острата топка във вратата на Херонимо Рули.

Виляреал отговори в ответната офанзива. Йереми Пино насочи компактен изстрел от отдалеченост, само че Люк Шоу застана с тялото си пред топката и мазета в ъглов удар. В 23-ата минута Карлос Бака технично центрира в наказателното поле, след което Дани Парехо нанесе изстрел с глава, който мина над вратата.
Снимка: БГНЕС  След невероятна драма с 21 дузпи Виляреал победи в Лига Европа
Минута по-късно Маркъс Рашфорд опита да изненада Херонимо Рули, само че вратарят внимаваше и улови изстрела на нападателя.

В 27-ата минута Йереми Пино също опита от отдалеченост да затрудни Давид Де Хеа, само че опитът му за изстрел бе слаб и топката мина около вратата.
Снимка: БГНЕС  След невероятна драма с 21 дузпи Виляреал победи в Лига Европа
Две по-късно Виляреал откри резултата. Дани Парехо центрира чудесно от фаул в наказателното поле, където Жерар Морено се освободи от Виктор Линдельоф и осъществя в близкия ъгъл.

Манчестър Юнайтед още веднъж притисна противника си в идващите минути, само че испанският отбор стоеше добре спретнат в личната си половина и не позволяваше на " алените дяволи " да стигнат до благоприятни условия пред вратата на Херонимо Рули. Много постоянно нападателите на Оле Гунар Солскяер бяха атакувани от двама или трима бранители в жълто.
Снимка: БГНЕС  След невероятна драма с 21 дузпи Виляреал победи в Лига Европа
В заключителните минути на първото полувреме дейностите на терена се развиваха напълно в половината на Виляреал, само че Манчестър Юнайтед не успяваше да откри пролуките в отбраната на испанския отбор. В 45-ата минута Мейсън Грийнууд проби по десния фланг и центрира остро паралелно на голлинията, само че Раул Албиол изпревари Единсон Кавани и пресече подаването, а по-късно топката се озова в ръцете на Херонимо Рули.

Виляреал имаше отлична опция да удвои преднината си при започване на втората част. Аарън Уан-Бисака опита да почисти атрактивно центриране на Ману Тригерос, само че топката се озова в краката на Карлос Бака. Колумбиецът опита да нанесе изстрел от сложна позиция, само че бе добре затоврен от Бруно Фернандеш и топката бе изчистена.
Снимка: БГНЕС  След невероятна драма с 21 дузпи Виляреал победи в Лига Европа
В 53-ата минута Скот МакТомини откри порстранство в наказателното поле и насочи изстрел, който бе блокиран и топката излезе в ъглов удар. Люк Шоу центрира от корнера, след което отбраната на испанския отбор почисти топката, само че тя се озова в Маркъс Рашфорд, който нанесе компактен изстрел от границата на наказателното поле. Отбраната на Виляреал не съумя да реагира, а от това се възползва Единсон Кавани, който от близко осъществя във вратата на Херонимо Рули.

Малко по-късно натискът на " алените дяволи " продължи, а в футболистите на Унай Емери демонстрираха за първи път съмнения. В 60-ата минута Бруно Фернандеш центрира в наказателното поле, където Пау Торес пресече подаването и португалецът незабавно подвигна ръцете си, протестирайки, че в ситуцаията би трябвало да се отсъди дузпа, само че основният арбитър Клеман Тюрпен бе безапелационен, че 11-метров углавен удар няма.

В 70-ата минута Маркъс Рашфорд стреля от непосредствена непосредственост около левия непряк дирек, само че в случай че нападателят бе осъществил попадението му нямаше да бъде зачетено, защот португалецът бе в състояние на засада.

Две по-късно Люк Шоу нахлу в наказателното поле и опита изстрел с десния крайник, който се трансформира в центриране към Единсон Кавани. Уругваецът от сложна позиция стреля с глава, само че топката срещна тялото на Пау Торес.

В 78-ата минута Скот МакТомини подаде на близката греда към Единсон Кавани, който опита технично с пета да стреля, само че Раул Албиол блокира удара и топката излезе в ъглов удар.

Три минути по-късно Маркъс Рашфорд опита от отдалеченост да преодолее Херонимо Рули, само че англичанинът прати топката около десния непряк дирек.

Малко по-късно Хуан Фойт влезе доста жестоко в краката на Люк Шоу и " алените дяволи " получиха правото на изпълнят фаул от комфортна позиция, а основният арбитър Клеман Тюрпен бе благосклонен и сподели единствено жълт картон на аржентинеца.

В 89-ата минута неуморимият Люк Шоу центрира в наказателното поле, където Пол Погба надскочи Пау Торес и среля с глава, само че топката мина над напречната греда.

В добавеното време на дуела Марио Гаспар комбинира с Пау Торес в наказателното поле, след което централният бранител нанесе изстрел към далечния ъгъл, само че топката мина високо над вратата.

Манчестър Юнайтед започва нападателно при започване на продълженията. Бруно Фернандеш опита изстрел от отдалеченост, само че Раул Албиол бе на мястото си и мазета с глава.

В 95-ата минута Пако Алкасер получи в наказателното поле и незабавно насочи изстрел, само че ударът му бе блокиран от Виктор Линдельоф.

Три минути по-късно Алберто Морено бе открит в наказателното поле и крайният защитник насочи изстрел в близкия ъгъл, само че топката не откри задачата. Малко по-късно Пако Алкасер се възползва от неточност при изнасянето на топката от страна на отбраната на " алените дяволи ", само че и нападателят стреля неопределено.

В началото на второто полувреме двамата вратари се регистрираха с положително прочитане на обстановките и излязоха, с цел да пресекат извеждащи подавания зад тила на отбраните.

В 112-ата минута Виляреал имаше добра опция, откакто Франсис Коклен смъкна с гърди към Жерар Морено, само че изстрелът на халфа ръката на Фред, само че основният арбитър Клеман Тюрпен благодарение на ВАР реши, че не би трябвало бъде отсъден углавен удар. По-рано в обстановката " алените дяволи " имаха искания за нарушаване против Скот МакТомини.

До края на второто продължение играта бе постоянно накъсвана след осъществяването на нарушавания и това не водеше до рискове пред двете порти.

22:00 / ВИЛЯРЕАЛ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 1:1
1:0 Жерар Морено 29'
1:1 Единсон Кавани 54'

При дузпите:
2:1 Жерар Морено
2:2 Хуан Мата
3:2 Дани Раба
3:3 Алекс Телеш
4:3 Пако Алкасер
4:4 Бруно Фернандеш
5:4 Алберто Морено
5:5 Маркъс Рашфорд
6:5 Дани Парехо
6:6 Единсон Кавани
7:6 Мои Гомес
7:7 Фред
8:7 Раул Албиол
8:8 Дан Джеймс
9:8 Франсис Коклен
9:9 Люк Шоу
10:9 Марио Гаспар
10:10 Аксел Туанзебе
11:10 Пау Торес
11:11 Виктор Линдельоф
12:11 Херонимо Рули
12:11 Давид Де Хеа
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР