Виляреал постигна важна победа с 2:0 над Осасуна в мач

...
Виляреал постигна важна победа с 2:0 над Осасуна в мач
Коментари Харесай

Виляреал задълбочи още повече кризата в Осасуна

Виляреал реализира значима победа с 2:0 над Осасуна в мач от 9-ия кръг на Ла Лига и по този метод излезе на 7-ата позиция в шампионата с 15 точки. Памплонци, които към този момент са в серия от 3 следващи загуби, заемат 9-ото място с 13 точки в актива си. Успехът за „ жълтата подводница “ пристигна с две попадения на Арно Данжума, второто от които от дузпа.

На „ Естадио Сиудад де Валенсия “ гостите започнаха по-силно и в 7-ата позиция Чими Авила излезе на добра позиция, само че ударът му бе избавен от Херонимо Руй. 

Малко преди приключването на 20 минути игра Осасуна имаше искания за дузпа за игра с ръка на Николас Джаксън, само че след преразглеждане с ВАР съдията Пабло Гонсалес реши, че няма учредения да отсъди дузпа.

Сйщото се повтори и в 33-ата минута, като тогава ВАР не даде 11-метров углавен удар за Виляреал за фал на Кике против Дани Парехо.

Малко по-късно Парехо пропиля златен късмет, само че ударът му бе избавен от Серхио Ерера.

Три минути преди края на първата част Джаксън центрира в наказателното поле, където Арно Данжума изпревари бранителите на Осасуна и прати топката в мрежата.

В 49-ата минута Серхио Ерера фаулира Алехандро Баена и този път бе отсъдена дузпа, която Данжума трансформира в гол в 52-ата минута.

Десет минути по-късно Баена пое топката в пеналта, само че ударът му мина около левия непряк стъб. Въпреки това, хората на Унай Емери задържаха преднината си до края и по този начин се поздравиха с триумфа.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР