Вилнеещите силни бури в САЩ са причинили смъртта на най-малко

...
Вилнеещите силни бури в САЩ са причинили смъртта на най-малко
Коментари Харесай

Торнадо отне живота на 9 души в Тексас

Вилнеещите мощни стихии в Съединени американски щати са предизвикали гибелта на минимум девет души в американските щати Тексас, Оклахома и Арканзас, опустошавайки региони и неделя, съобщи Българска телеграфна агенция, като се базира на Асошиейтед прес.

Домове са били срутени, а опустошения е имало и на паркинг за камиони, където водачи са се били подслонили, по време на следващото внезапно утежняване на метеорологичните условия в централната част на Съединени американски щати, посочи организацията.

Тази седмица починаха петима души, а минимум 35 бяха ранени при прекосяването на мощни торнада през различен американски щат - Айова, напомни Българска телеграфна агенция, като цитира АП, пояснявайки, че през предишния месец е бил регистриран вторият максимален брой торнада в историята на Съединени американски щати за април, откогато се води сходна статистика.

В щата Тексас торнадо мина през окръг Дентън, северно от град Далас, преобръщайки трактори с ремаркета и спирайки придвижването по междущатска автомагистрала 35. В разгара на бурите над 24 000 домове и индустриални здания в щата Оклахома са останали без ток. Градушка с размерите на бейзболна топка е блъснала женитба навън в окръг Уудс в Оклахома.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР