Вили Лилков от Синя София се надява да има празнична

...
Вили Лилков от Синя София се надява да има празнична
Коментари Харесай

Вили Лилков не изключва общински съвет на ротация


Вили Лилков от " Синя София " се надява да има празнична заря в Столичния общински съвет (СОС) и да бъде определен ръководител на градския парламент. Общинският съвет е в политическа рецесия, само че въпросът е да не се придвижи рецесията в Столична община. ПП-ДБ-Спаси София не съумяха да провеждат политическо болшинство, което да поеме отговорност за ръководството и би трябвало да се търси решение в по-широк формат, настоя Лилков в студиото на БТВ.

Лилков се надява общинските съветници да завъртят колелото и да изберат най-малко един краткотраен ръководител на градския парламент . Със серия от диалози до 11 януари би трябвало да се откри решения какъв да е ръководител на СОС, надява се общинският консултант от " Синя София ".

Вили Лилков е сигурен, че с доброжелателност ще бъде определен ръководител на СОС . Ключът за намиране на болшинството е в ПП-ДБ-Спаси София и ГЕРБ-СДС. Изтощително е да се търсят плаващи болшинства в градския парламент. Възможната алтернатива е Столичен общински съвет на ротация, безапелационен бе той.

" Не бих споделил, че ще се извиват ръцете на кмета на София Васил Терзиев, а той би трябвало да стартира да събира общинските съветници и да предлага решения ", разяснява Вили Лилков, който се надява на 11 януари СОС най-сетне да пусне бял пушек от комина.

Той изясни, че първото изискване да проработи Столичният общински съвет е да бъде определен ръководител. СОС не може да се задава по общинските решения, не може да одобри бюджет, не може да одобри план-сметката на чистотата, уточни Вили Лилков. Всичко е блокирано, натрупат се преписки, посочи той. Все още не били структуриране и общинските комисии в градския парламент, не била гласувана и даже заплатата на кмета.

Кметът на София Васил Терзиев е предложил 109 плана за финансовата стратегия за общините, само че тези планове би било хубаво да бъдат прегледани и от общинските съветници. Блокажът е доста сериозен и софиянци стартират да понасят всичко това, сподели Вили Лилков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР