Вилфред Заха е бил посъветван от социалната мрежа Инстаграм да

...
Вилфред Заха е бил посъветван от социалната мрежа Инстаграм да
Коментари Харесай

Инстаграм със странна позиция по казуса Заха

Вилфред Заха е бил посъветван от обществената мрежа Инстаграм да рапортува за расистките обиди, в случай че желае да има наказване за причинителите.

Припомняме, че крилото на Кристъл Палас стана обект на расизъм в обществените мрежи след успеха на неговия отбор над първенеца Манчестър Сити с 2:0 в събота, като прикани Инстаграм и други обществени мрежи да подхващат повече дейности, с цел да предотвратяват обидите. Скрийншотове бяха взети от всяко известие и изпратени до компанията на обществената мрежа.

„ Това известие не е с цел да има още милиони послания, в които се споделя, че е непоносимо. Не съм тук поради тези неуместни неща, вместо да се реши същинският проблем “, написа той.

Но Инстаграм, който продължава да твърди, че има нулева приемливост към расизма, е споделил на котдивоареца, че ще би трябвало да рапортува самичък за всеки случай.

Социалните мрежи са подложени на критика в последните години за това, че не подхващат задоволително ограничения за справяне с расизма, и съветването жертвата би трябвало самичък да рапортува за всеки случай на расизъм. Преди седем месеца, Инстаграм разгласи нов инструмент, направен за автоматизираното пречистване на директни молби за известия, обидни думи и изречения.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР