Вила Capponi във Флоренция, която е построена в периода XIV-XV

...
Вила Capponi във Флоренция, която е построена в периода XIV-XV
Коментари Харесай

Жилища в исторически дворец

Вила Capponi във Флоренция, която е издигната в интервала XIV-XV в., разполага с съвсем 10 акра земя и черква. Имотът е бил благосъстоятелност на ордена на монасите от Сан Доменико дел Маглио от началото на 30-те години на предишния век, когато той им е подарен от предходния притежател.

Само две монахини са останали да живеят в замъка, когато съветския проектант и дизайнер Кулиш го посещава за първи път през 2013 година През 2017 година той предлага да купи парцела и монахините се съгласяват, защото им е мъчно да го стопанисват. Сумата на договорката не се прецизира.

Кулиш основава компания при започване на тази година и получава всички нужни документи да трансформира старинния палат в първокласни жилища. Техният брой ще бъде 14 като ще разполагат с една, две и три спални. Във всички ще участват истински елементи от интериора – сводести тавани и стенописи. Ще има обаче и модерни детайли – кухните ще са Toncelli Cucine. Ще има и система за домашна автоматизация.

Цените на жилищата с една спалня ще варират сред 500 000 и 530 000 EUR. Тези с две ще се търгуват против 900 000 – 1 500 000 EUR, а с три спални ще могат да се купуват против 1.8 – 2 млн. EUR. Най-големите парцели са още в стадий на разработка и цената не е посочена.











Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР