Виктория Томова загуби първия си мач от US Open 2020

...
Виктория Томова загуби първия си мач от US Open 2020
Коментари Харесай

Виктория Томова отстъпи пред Аманда Анисимова в равностоен мач

Виктория Томова загуби първия си мач от US Open 2020 и отпадна от конкуренцията. Първата ракета на България беше равностойна на американката от съветски генезис Аманада Анисимова, само че отстъпи с 5-7, 5-7 след съвсем 1 час и половина игра. Нашето момиче не можа да компенсира недобрия си първи сервис, макар че имаше своите положителни шансове за триумф.

Българката имаше проблеми първоначално с първия си сервис и Анисимова доближи до късмет за пробив при 2-1. Виктория обаче се оправи с него, оставайки в дълго разиграване и дочаквайки неточност.

Анисимова беше доста нападателна на ретур, изключително при втори сервис на българката. Вторият брейк бол за тийнейджърката беше прахосан от нея с ретур в мрежата. При четвъртото равнене Аманда осъществя деветия си форхенд-уинър и отново стигна до късмет за пробив, само че още веднъж след сервиса на Томова резултатът бе подравнен. В последна сметка още една неточност, този път от бекхенд, на Анисимова завърши гейма в интерес на българката - 2-2.

Грешките на Анисимова станаха 11 и при 0-40 Томова направи ретур-уинър по правата, с цел да реализира пробив! Първата двойна неточност на софиянката пристигна в идващия гейм. Тя след това прати форхенд в мрежата и позволи рибрейк за 3-3.
 Снимка 494466
Източник:

Томова направи нов пробив за 4-3 след отличен ретър-уинър. За страдание, по еднакъв метод с предходния брейк, българката небрежно " върна жеста " и паритетът беше възобновен при 4:4, като и двете имаха по два пробива.

Анисимова за първи път в дуела пое самодейността и завоюва безапелационно подаването си на нула за 5-4 в нейна изгода. Томова въпреки всичко резервира задоволително хладнокръвие и пласира за първи път в мача няколко следващи дълбоки сервиса, с които затрудни по-агресивната си противничка - 5-5.

Анисимова завоюва идващото си подаване без доста компликации, като се изключи четвъртия бекхенд-уинър на българката - 5-6. След това Томова трябваше да сервира за оставане в сета. За страдание, Вики позволи двойна неточност и изостана с 0-40, след което съперничката ѝ направи нападателен ретур на втори сервис и завоюва сета с 5-7.

Втората част започва с разменени пробиви Анисиимова взе идната партия на нула. Томова продължи със слабите си сервиси и позволи пробив за 1-3. Аманда ускори експанзията и с положителни уинъри дръпна с 1-4.

Томова взе идващото си подаване. Тя направи две качествени волета до мрежата и стигна до две точки за пробив. От втория опит тя го реализира, откакто Анисимова пресили бекхенд по противоположната права - 3-4.
 Снимка 494467
Източник:

Българката взе трагично подаването си, показвайки здрави нерви напрегнат и изравни геймовете. Тя дръпна с 0-30, само че след неточности изпусна възможностите си за нов брейк. След нервни отигравания българката въпреки всичко усъвършенства сервиса си и още веднъж доближи до тъждество 5-5.

В последните два гейма от мача Виктория не присъстваше на корта и ги загуби бързо. Така Аманда Анисимова завоюва с 5-7, 5-7 за 1 час и 29 минути. За българката остана удовлетворението от отличната игра и разочарованието от пропуснатия късмет.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР