Виктория Томова приключи участието си на Откритото първенство на Франция

...
Виктория Томова приключи участието си на Откритото първенство на Франция
Коментари Харесай

Виктория Томова отпадна от елитна тенисистка на “Ролан Гарос”

Виктория Томова завърши присъединяване си на Откритото състезание на Франция по тенис след загуба с 0:6, 4:6 от 9-ата в ранглистата Даниел Колинс (САЩ). Американката стигна до финала на “Аустрелиън оупън” тази година, където отстъпи пред отказалата се след това от спорта Ашли Барти.

Срещата на първата ни ракета при дамите Колинс завърши за 73 минути, като фаворитката изпитваше компликации единствено в някои моменти от втория сет.

Томова за първи път в кариерата си попадна в главната скица на " Ролан Гарос ", въпреки и да не съумя да преодолее третия квалификационен кръг против Олга Данилович. Тя попадна в главната скица като " щастлива губеща ".

Колинс взе първия сет единствено за 25 минути. Във втория Томоа поведе с 2:0, стартирайки с пробив на 30. 140-ата в ранглистата можеше да направи и 3:0 с втори пробив и по този метод да посегне към продобиване на сета, само че пропусна чудесна опция. Геймът мина четири пъти през 40:40, след което американката взе подаването си и понижи на 1:2.

Това ненапълно разстрои играта на българката и тя позволи незабавно пробив в подаването си, като Колинс небрежно изравни за 2:2. След това Томова осъществя нов пробив брейк, откакто американката стартира да прави неточност след неточност. Томова затвърди с гейм на нула, само че Колинс реагира бързо и понижи на 3:4. И освен това. Следващите три гейма бяха за американката, която несъмнено подвигна темпото и затвори мача с 6:4 във втория сет.

Виктория Томова съумя да вкара единствено 49 % от първия си сервис против 60% за Колинс.

Поставеният под номер 2 в главната скица Даниил Медведев се класира за втория кръг. 26-годишният руснак победи Факундо Багнис от Аржентина с 6:2, 6:2, 6:2 за 1:40 ч. Той направи осем пробива в мача и два пъти загуби подаването си.

Във втория кръг Медведев ще играе с Ласло Джере (Сърбия), който отстрани Ричардас Беранкис (Литва) с 6:4, 6:4, 6:4.

От шампионата отпадна номер 14 в схемата Денис Шаповалов (Канада), който отстъпи пред 19-годишния Холгер Руне (Дания) с 3:6, 1:6, 6:7(4) за близо два часа.

Водачът в ранглистата и първенец в Париж Новак Джокович преодоля елементарно японеца Йошихито Нишиока с 6:3, 6:1, 6:0 и се класира елементарно за втория кръг. Джокович показва убеденост на старта на шампионата, в който ще се опита да изравни достижението от 21 трофеи от Големия шлем.

Рафаел Надал също потегли с трисетов триумф - 6:2, 6:2, 6:2 над Джордан Томпсън (Австралия).
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР