Виктория Томова показа добри изяви в началото на сезона, когато

...
Виктория Томова показа добри изяви в началото на сезона, когато
Коментари Харесай

Томова се бори, но отстъпи пред четвъртата поставена в Гуадалахара

Виктория Томова сподели положителни изяви при започване на сезона, когато се класира за главната скица на Откритото състезание на Австралия. След това обаче първата ни ракета записва спад във формата си и непроменяемо допускаше ранни отпадания в шампионатите, в които взимаше присъединяване. През тази седмица Вики получи късмет да взе участие в главната скица на конкуренцията в Гуадалахара, като жребият бе неблагоразположен към нея, изправяйки я против поставената под номер 4 - Мария Осорио Серано. Въпреки разликата от 60 места сред двете, Томова показва добър тенис, само че това не бе задоволително и тя позволи четвъртата си поредна загуба - 4:6 3:6.

Срещата стартира решително за българката и тя поставяше под напън съперничката си първоначално, като това ѝ донесе два шанса за брейк, които обаче те не материализира. След това самата Томова трябваше да премине през сложен сервис гейм, само че се оправи, а след това равенството продължи да бъде налице и тайбрекът изглеждаше най-логичната в частта. Серано обаче остана търпелива и в последния вероятен миг подаването на родната ни националка се пропука, което бе добре пристигнало за 20-годишната колумбийка, която се приближи по-близо до успеха.

Ситуацията на корта бе идентична и във сет номер 2. Двете посочваха постоянна игра и прекосяваха относително бързо през сервис геймовете си, не оставяйки благоприятни условия на отсрещната страна на корта. Първата ни ракета обаче по този начин и не затрудни по-сериозно колумбийската състезателка и в осмия гейм още веднъж бе пробита, което изпари очакванията ѝ за освен това от срещата. Сервирайки за успеха, международната номер 45 бе безапелационна и подпечата триумфа си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР