Виктория Томова отпадна в първия кръг на основната схема на

...
Виктория Томова отпадна в първия кръг на основната схема на
Коментари Харесай

Томова отпадна срещу олимпийската вицешампионка в Линц

Виктория Томова отпадна в първия кръг на главната скица на WTA 250 тенис шампионата в зала в Линц, Австрия.
Прочетете още
Преминалата през квалификациите първа ракета на България отстъпи на олимпийската вицешампионка от София Маркета Вондроушова с 3:6, 3:6 след 75 минути игра.

В първата част 23-годишната финалистка от „ Ролан Гарос “ през 2019-а проби за 2:1 при третата си опция. След това Томова отрази нови два брейкбола в петия гейм. При 3:5 софиянката сервираше за оставане в частта, само че Вондроушова стигна до сетбол и го осъществя.

27-годишната Виктория стартира доста съсредоточена във втората част и съумя да стигне до първите си точки за пробив, с цел да направи брейк за 2:1. В идващия гейм българката поведе с 40:15, само че позволи връщане на пробива от левичарката от Соколов.Серията на Вондроушова продължи и тя проби още веднъж за 4:2. Но в седмия маратонски гейм Томова съумя да направи рибрейк. За страдание чехкинята незабавно отново проби за 5:3 и по-късно сервираше за успеха. Тя поведе с 40:0. Вики отрази първите два мачбола, само че при третия не съумя.

Българката вкара 71 % първи сервис, само че завоюва единствено 49 % от точките при разиграването му. Тя направи два пробива в срещата, а позволи пет.

В Линц Томова записа първите си две победи за 2023 година в пресявките на шампионата – против Барбара Хаас и Анастасия Павлюченкова. Тя си потегля с 19 точки за международната класация, където е номер 101 тази седмица, както и с 2438 евро от наградния фонд.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР