Виктория Томова и Елица Костова започнаха с победи участието си

...
Виктория Томова и Елица Костова започнаха с победи участието си
Коментари Харесай

Две българки преминаха първия кръг на квалификациите за Australian Open

Виктория Томова и Елица Костова започнаха с победи присъединяване си в квалификациите за Australian Open. Другата българка - Сесил Каратанчева, отпадна още в първия кръг на пресявките в първия за годината шампионат от Големия шлем.

Томова започва с сложен триумф против състезаващата се за Белгия Марина Заневска. Втората ракета на България, която преследва първо присъединяване в съществена скица на шампионат от Големия шлем, се наложи със 7:5, 6:7 (2), 6:2 в здрава борба, траяла 2.42 часа.

Заемащата 140-ото място в света българка два пъти навакса пробив закъснение в първия сет, преди на собствен ред да вземе преимущество с пробив за 6:5 и да затвори първия сет при собствен сервис. Във втората част тя изоставаше с два пробива пасив, само че съумя да изравни от 2:5 до 5:5.

Заневска още веднъж завоюва подаването на съперничката за 6:5 и още веднъж получи късмет да сервира за равнене на сетовете. Томова още веднъж съумя да се измъкне и стигна до тайбрек. В него обаче представителката на Белгия взе ранно преимущество и се наложи изрично със 7:2.

В решаващия трети сет първата ракета на България беше по-добрата на корта, осъществя два пробива - в третия и седмия гейм, и даде единствено два гейма на намиращата се 27 места по-назад в ранглистата Заневска.

Във втория кръг Томова ще се изправи против поставената под №2 в квалификациите Евгения Родина. Рускинята е любимец в дуела, само че българката завоюва и двете им досегашни срещи.

Елица Костова също трябваше да премине през три сета, с цел да преодолее първия кръг. Българката, която е №217 в ранглистата, победи американката Ейша Мохамед с 6:1, 3:6, 7:5 за 2.07 часа. Следващата й съперничка е чехкинята Дениса Алертова, която е сложена под №16 в квалификациите.

Каратанчева единствена от българките не съумя да започва с победа в Мелбърн. Тя също изигра доста оспорван мач, само че загуби от румънката Ирина Бара с 5:7, 6:3, 5:7 след 2.31 часа.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Australian Open (564)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР