Виктория Томова и Елица Костова преодоляха първия кръг на квалификациите

...
Виктория Томова и Елица Костова преодоляха първия кръг на квалификациите
Коментари Харесай

Томова и Костова започнаха с победи в Мелбърн, Каратанчева отпадна

Виктория Томова и Елица Костова преодоляха първия кръг на квалификациите на Откритото състезание на Австралия. Сесил Каратанчева отпадна.

Томова победи Марина Заневска от Белгия след 7-5, 6-7(2), 6-2 за 2 часа и 45 минути. Първата ракета на България играе за повторно в Мелбърн, като предишния сезон доближи до третия квалификационен кръг. Тя записа втора победа от два мача против Заневска.

Следващата съперничка на Томова, е Евгения Родина която е №114 в света. Рускинята е сложена под номер 2 в квалификациите, само че има две загуби от българката през 2016 година

В първия сет Виктория поведе с 5-3, само че позволи равнене. Тя съумя да направи третия си пробив в сета за 7-5, с което затвори първата част.

Заневска съумя да пробие на старта на втория сет. Родената в Украйна тенисистка водеше с 5-2, когато Вики демонстира темперамент и съумя да завоюва три следващи гейма, като се оправи с два сетбола. Двете си размениха по един пробив преди да се стигне да тайбрек, в който Заневска се наложи със 7-2 точки.

Томова поведе с 3-1 в третата решителна част, а по-късно стигна до нов пробив за 5-2 преди да постави завършек на мача.

Елица Костова победи американката Ейжа Мохамед с 6-1, 3-6, 7-5 за 2 часа и 8 минути. Костова загуби единствено един гейм в първия сет, като направи серия от шест следващи извоювани гейма. Във втората част Мохамед направи съдбоносен пробив за 5-3. Елица съумя да завоюва мача след тежка борба в третия сет. Българката проби в самия край за 7-5, като завърши срещата при четвъртия си мачбол. Във втория кръг на квалификациите Елица ще играе против чехкинята Дениса Алертова, която е №131 в света.

Третата българка в квалификациите Сесил Каратанчева загуби със 7-5, 3-6, 5-7 от Ирина Бара от Румъния за 2 часа и 29 минути. Каратанчева пропиля преднина от 5-2 в третия сет. При този резултат Сесил имаше и мачбол, само че съперничката й се избави, а по-късно стигна до поврат.

Каратанчева позволи пробив в края на първата част за 5-7. Сесил доминираше във втората част и се наложи с 6-3. Българката продължи да играе мощно и поведе с 3-0 в третия сет. При 5-2 в нейна изгода Каратанчева загуби 4 следващи гейма, а при 5-6 имаше общи три точки за вкарване на сета в тайбрек, само че Бара измъкна успеха. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР