Виктория Пастърмаджиева се класира на 45-о място на рапира при

...
Виктория Пастърмаджиева се класира на 45-о място на рапира при
Коментари Харесай

Пастърмаджиева и Полишев са най-добрите българи в петия ден от Световното фехтовка

Виктория Пастърмаджиева се класира на 45-о място на рапира при кадетките на Световното състезание по фехтовка за младежи, девойки, кадети и кадетки, което се организира в Пловдив. Българката излезе от групите с четири победи и две загуби и влезе във втория кръг на елиминациите под номер 39, само че отстъпи още в първата среща пред Ки Ян Ангелена Уонг от Сингапур с 6:14.

В конкуренцията участваха още две българки. Евангелина Велчева излезе от групите с три победи и три загуби. В първия кръг от елиминациите обаче тя загуби от Мариам Намгалаури с 3:15 и приключи надпреварата на 72-о място.

Нина Марковски завоюва два от шестте си дуела в групите, само че също претърпя проваляне в първия си двубой в елиминациите, откакто загуби от Акари Муразе от Япония с 5:15. Така българката раздели 76-78 място с Лиза Такаишвили от Грузия и Мадлин Биърд от Англия.

В шампионата при кадетите България бе показана от трима състезатели, като най-хубаво класиране записа Данаил Полишев, който приключи на 61-о място. Фехтовачът излезе от групите с две победи и три загуби. В първата си среща в елиминациите Полишев победи Аурелия Хосе-Арнел Ил Ортега от Пуерто Рико с 15:4. В идващия дуел обаче българинът отстъпи пред Круз Шембри от Американски Вирджински острови с 3:15.

Другите двама български състезатели Димитър Панайотов и Теодор Тодоров не съумяха да преодолеят предварителните групи.

В четвъртък Световното състезание продължава с отборната конкуренция на рапира за младежи и девойки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР