Виктория Пастърмаджиева се класира 14-а на Европейската купа на рапира

...
Виктория Пастърмаджиева се класира 14-а на Европейската купа на рапира
Коментари Харесай

Виктория Пастърмаджиева се нареди 14-а на рапира на Европейската купа за кадети в София

Виктория Пастърмаджиева се класира 14-а на Европейската купа на рапира кадетки в София, в която се включиха 87 състезателки от 21 страни, измежду които и 20 българки.

Пет от родните представителки излязоха сполучливо от групите - Евангелина Велчева (15 след групите), Виктория Пастърмаджиева (18), Дея Велева (51), Евтимия Фурнаджиева (66) и Габриела Топалова (68).

Виктория Пастърмаджиева стартира мощно надпреварата с 5 победи от 5 срещи в групите. Във втория кръг от елиминациите възпитаничката на фехтовален клуб " Пловдив БГ " в профил Елиава Мариами от Грузия с 15:9, след което победи сънародничката си Евангелина Велчева с 15:8. В осминафиналите обаче Пастърмаджиева отстъпи на Юлиана-Думитри Йосан от Молдова с 6:15 и по този начин зае влиятелното 14-о място в крайното класиране.

Евангелина Велчева записа в групите 5 победи от 6 срещи, след което в елиминациите представителката на клуб " Ескалибур " победи във втория кръг Анастасия Асатиани от Грузия с 15:9, с цел да пристигна гореспоменатата загуба от Пастърмаджиева с 8:15, която отреди на Велчева 21-ата позиция.

Дея Велева се класира 51-а, Евтимия Фунраджиева приключи 67-а, Габриела Топалова е 68-а, Ваяна Делчева е 70-а, Силвия Дакова е 72-а, Лилия Николова е 73-а, Христина Петева е 74-а, Калина Иванова и Клавдия Заимова си поделиха 75-76 място, Кристияна Дорамаджиян и Божена Лившитс си поделиха 77-78 място, Ива Бончева е 80-та, Елица Николова е 81-а, Неда Пандева и София Тодорова си поделиха 82-83 място, Емилия Маринова и Мирослава Наденова заеха 84-85 място, а Елеонора Тодорова е 86-а.

В отборното съревнование при кадедите България се подреди на 8-а позиция в конкуренцията на 15 тима. В първата среща от елиминациите Данаил Полишев, Теодор Тодоров, Димитър Панайотов и Атанас Гюров победиха Полша с 45:21, само че в идващия дуел рапиристите ни отстъпиха на Чехия с 28:45. В първата среща за систематизиране на местата от 5 до 8 Полишев, Тодоров, Панайотов и Гюров изгубиха от Румъния с 32:45, а в дуела за 7-8 място те позволиха проваляне и от Катар с 32:45, с което заеха осмо място в крайното класиране.

Вторият тим на България (Росен Великов, Велислав Великов, Мартин Терзиев) приключи конкуренцията на 13-о място, третият ни отбор (Пресиян Бончев, Чавдар Бажлеков, Диан Николов, Ивелин Христов) е 14-ти, а четвъртият български състав (Александър Татарски, Георги Младенов, Иван Великов, Николай Бакалов) остана 15-и.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР