Виктория и Александър, който измества миналогодишния номер 1 в класацията

...
Виктория и Александър, който измества миналогодишния номер 1 в класацията
Коментари Харесай

Това са най-популярните имена у нас за 2019 г. ГРАФИКИ

Виктория и Александър, който измества миналогодишния номер 1 в класацията Героги са най-предпочитаните имена за новородените през 2019 година, демонстрира статистиката на Националния статистически институт.

От началото на 21-ви век наред с обичайните имена за България все по-често се избират и имена, които са известни в целия свят - Александър, Мартин, Виктор, Виктория, Никол, София.



„ Победителите “ измежду дамите, носещи името Виктория, проплакали през миналата година са 732. Мария е второто по известност име - 680 деца, а на трето - 596 новородени измежду дамите ще честват на Никулден, тъй като са кръстени Никол.

При мъжете Александър е любимец при младите родители (1036), следвани от 969 борци против змея – Георги. Мартин е на трето място по желания – 811 деца са кръстени на името на господ Марс. Повече за имената вижте в инфографиките нагоре.



От началото на 21-ви век, наред с обичайните имена за България, младите родители все по-често избират за наследниците си и имена, които са известни в целия свят. Сред тях са Александър, Мартин, Виктор, Виктория, Никол, София.

Все отново у нас най-вече не престават да са дамите с името Мария - 111 244 и мъжете, които се споделят Георги - 158 017. В класацията следват Иван (147 664) и Иванка (55 260), Елена и Димитър. Сред семействата най-популярни са Иванов, Иванова, Георгиев, Георгиева и Димитров, Димитрова.



През януари има най-вече именици - 807 548 българи честват на Васильовден, Йордановден (Богоявление), Ивановден, Св. Татяна, Антоновден и Атанасовден. Най-голям е броят на празнуващите имен ден на Цветница - 367 093 дами и мъже. Декември е най-наситеният на имени дни месец през годината - всеки втори ден някой има мотив да почерпи, с цел да се слави името му.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР