Виктория Азаренка стартира новия сезон с участие на подготвителните надпревари

...
Виктория Азаренка стартира новия сезон с участие на подготвителните надпревари
Коментари Харесай

Бившата шампионка с нов страхотен успех: Азаренка изхвърли миналогодишната полуфиналистка

Виктория Азаренка започва новия сезон с присъединяване на подготвителните съревнования в Аделаида, от които в последна сметка се насочи към Мелбърн в серия от две следващи провали. Беларуската при завръщането си на обичания си шампионат от Големия шлем, а точно Аустрелиън Оупън, откъдето датират единствените ѝ два " мейджър " трофея, тя откри акцията си с поредни победи, които през днешния ден надгради със страховит триумф над друго огромно име от близкото минало - Мадисън Кийс, като сътвори цялостен поврат против миналогодишната полуфиналистка за час и 38 минути на Rod Laver Arena - 1:6 6:2 6:1. По този метод някогашната номер едно се класира за осминафиналите в шампионата, където ще срещне по всяка възможност Мария Сакари, в случай че не станем очевидци на изненада от страна на Лин Жу.

Още през цялото време на дуела двете някогашни представителки на топ 10 се вкопчиха в състезание на стабилността при размените от главната линия, като американката значително дирижираше протичащото се, пласирайки дълбоки удари наоколо до очертанията на корта. Някогашната първа ракета на света в първите мигове съумяваше да дава нужния отпор против силовата игра на противничката си, само че Кийс несъмнено играеше най-хубавия си тенис и откакто проби всяко едно от подаванията на беларуската, то тя записа откриващия сет на сметката си.

При старта на втората част беше забележима смяната в игровия образ на Вика, която все по-често стартира да намира отговор против стила на американката в своебразните престрелки посред им и позитивните знаци не закъсняха. Азаренка отмъкна подаването на международната номер 13 в четвъртия гейм, с което провокира серия от пробиви, само че в последна сметка самата тя излезе като победител от обстановката и дублира преимуществото си, с цел да възвърне равенството в обособените сетове.

Решителната трета част значително представляваше игра на нерви, в която някогашната двукратната шампионка от Мелбърн се усещаше чудесно на корта и непрекъснато атакуваше плитките удари на Кийс, с което трупаше забележително количество дивиденти и справедливо се откъсна напред с удобен задатък от два брейка. С тези си дейности в последния час на корта тогавашната първа ракета на света тотално обезкуражи американката и ѝ отпусна единствено гейм, преди да узакони триумфа си, с който продължава напред в надпреварата.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР