Виктория Азаренка изпита сериозни затруднения при смяната на настилката от

...
Виктория Азаренка изпита сериозни затруднения при смяната на настилката от
Коментари Харесай

Рим: Азаренка потегли с разгромен успех на старта!

Виктория Азаренка изпита съществени усложнения при промяната на настилката от хард към клей и се показа неубедително на конкуренцията в Мадрид. През тази седмица белоруската състезателка се включва в нов шампионат от сериите,,WTA 1000 ", този в Рим, където е някогашна финалистка и се явява нейна последна подготовка преди началото на Ролан Гарос. Световната номер 16 изтегли удобен чоп и в първи кръг срещна Виктория Голубич.

Вика показва двете лица в своята игра, откакто имаше мъчно начало, само че след това наложи темпото си и безапелационно стигна до триумфа след 6:3 6:0. Във втори кръг последната сложена следва да срещне победителката всред Камила Осорио и участващата с,,уайлд кард " Лусия Бронзети.

Двубоят започва с четири пробива в първите шест гейма, само че равнопоставеността на силите си сподели думата и паритетът се резервира при 3:3. От този миг нататък носителката на двете трофеи от Шлема пое самодейността, като неточностите в играта ѝ доста понижиха и след съдбоносен брейк в идното подаване на швейцарката победи в откриващия сет.

Белоруската тенисистка си завоюва ранен пробив задатък при започване на втората част и изглеждаше все по-близо до триумфа в срещата. Азаренка един път наложила своята доминация, не можеше да бъде спряна и в идните минути с нови два брейка постави точка на разногласието посредством,,геврек ", печелейки девет поредни гейма, с цел да се поздрави с успеха за малко над час игра.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР