Виктор Калев вече повече от 6 години си изкарва хляба,

...
Виктор Калев вече повече от 6 години си изкарва хляба,
Коментари Харесай

„Грамофонът” на Виктор Калев се изтърка от въртене

Виктор Калев към този момент повече от 6 години си изкарва хляба, като пее остарели песни на нов глас. Откакто напусна „ Шоуто на Слави ”, артистът играе една-единствена роля – на самия себе си. Той няма друго зрелище, с изключение на биографичното „ Грамофонът ”, чиято премиера беше през към този момент далечната 2016 година И сякаш не усеща, че въпросният „ грамофон ” към този момент е изхабен от въртене.
Не е ясно дали Виктор Калев го мързи да работи, или просто никой не го желае за друго, с изключение на за представителни функционалности на арбитър в излъчвания за имитатори като „ Звездите в нас ”, в което взе участие сега. Преди да блесне в новото шоу на Нова тв, артистът понякога се изявяваше и в „ Като две капки вода ” и това в последните години са единствените му задължения отвън авторския му театър „ Грамофонът ”. Няма по какъв начин да бъде оспорено, че звездата, изгряла в „ Каналето ” и блестяла най-ярко при Слави Трифонов, върти една и съща плоча на своя „ грамофон ” от 2016 година насам. Представлението, чийто текст е писан от приятелката на артиста Ваня Щерева, е биография на Калев, разказана посредством обичаните му песни, които той извършва, имитирайки оригиналите.

Връх в програмата в първата част на спектакъла са „ коронните ” му облици на Лили Иванова, Росица Кирилова, „ Трик ” и така нататък Втората част е формирана от остарели скечове, играни в „ Каналето ” и „ Шоуто на Слави ”. Ако се вземе поради, че някои от тях са от края на 90-те, излиза, че остарялата ария се върти от артиста даже не от шест, а от повече от 20 години.

Защо Виктор Калев не влиза в други планове? На този въпрос артистът досега не е дал отговор, само че той би могъл на има няколко вероятни пояснения. Най-близо до логиката е, че звездата избира да не се напряга с непотребна работа. С „ Грамофонът ”, въпреки и стар, Виктор към момента събира задоволително аудитория, с цел да се устоя. Като добави и хонорарите от предаванията на Маги Халваджиян, с които понякога се ангажира, съумява да изпълни джоба си без ненужно напрежение. Твърди се, че годините при Слави Трифонов са били извънредно сложни за артиста поради сприхавия темперамент на шефа му и претоварването с работа в гонене на рейтинг. Сега я карал безгрижно и му било надалеч по-добре.

В същото време обаче се приказва, че няма и кой знае какъв брой режисьори, които желаят да работят с Калев. В зората на кариерата си той се отличава с гений, само че след влизането в „ Каналето ”, а след това – и при Слави, изцяло се е отделил от сериозната актьорска работа за сметка на телевизионните скечове. Това евентуално е единственият артист в България, който от десетилетия не е имал нито една роля в сериозен план. Дори сътрудника му Димитър Рачков, прочут главно с телевизионните си изяви, има задоволително функции в киното, с цел да може с чиста съвест да се назова актьор.

Той в последно време е обърнал тил на театралните спектакли, само че взе участие във филмите на Виктор Божинов „ Възвишение ” и „ Голата истина за група Жигули ”, както и в сериала на Нова тв „ Полицаите от края на града ”. При Калем не е по този начин. Вече съвсем никой не помни, че той е играл на сцена, още по-малко се навиват да го търсят за нови функции. Ако човек се вгледа деликатно, евентуално ще стигне до извода, че даже в „ Звездите в нас ” артистът не е най-хубавият подражател , нищо, че е в журито. Ако да вземем за пример се изправи в съревнование с водещия Ненчо Балабанов, най-вероятно ще изгуби.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР