Виктор Ерофеев отговаря на манифеста на режисьора Константин Богомолов, публикуван

...
Виктор Ерофеев отговаря на манифеста на режисьора Константин Богомолов, публикуван
Коментари Харесай

Когато в страната на външните клозети говорят за гнила Европа

Виктор Ерофеев дава отговор на манифеста на режисьора Константин Богомолов, оповестен в " Новая Газета ".

Трябва да си неграмотен или прекомерно доверчив човек, с цел да мислиш, че Европа е похитена единствено два пъти. Най-напред я е откраднал бикът от гръцката митология, а ето, че в този момент има и второ отвличане, за което научаваме от режисьора и сценичен шеф Константин Богомолов. Имам поради неговия пасквил с кокетното " 2.0 " в заглавието: " Похищението на Европа 2.0 ". Но по тази тематика Богомолов не е нито първият, нито вторият. Десетилетия наред съветските славянофили с упорита упоритост възвестяваха гибелта на загниваща и бездуховна Европа. После на тяхно място пристигнаха малограмотните руски гробокопачи на Европа. А в този момент се появи цяло стадо нови гробари, които не помнят предходните, само че са се излюпили от същото гнездо. От свойството на неукия човек да поучава учения.

Руският човек, този безконечен полуевропеец

Достоевски обичаше старите камъни на Европа, само че не обичаше новите камъни. По това, само че единствено по това, на него наподобява новоизпеченият познавач на " историческите " западни полезности, който ще назовем КБ. В романа си " Бесове " Достоевски прозря страшното бъдеще на Русия. А КБ не вижда нищо хубаво в бъдещето на Европа. Но дано се вгледаме деликатно. Той се прибира у дома с прелестния си немски автомобил, в тоалета му от глава до пети няма нищо съветско, в дома му царува ефропейски комфорт. Отваря американския си преносим компютър, поглежда към швейцарския си часовник. Време е! Време е, приятелю, да тръгнем на борба против новите камъни на Европа. Те са навсякъде, тези камъни. Къде ли? Във вътрешните органи. И гибелта наближава.

Ах, по какъв начин прелестно живееше Европа преди смъртоносното си заболяване, дарявайки на света, пък и на нас, своите прелестни дарове! Музика, философия, литература, спектакъл, научни открития, промишленост, човешки права… Днес обаче в мъката си Западът, става известно, бълнува за някакви противни джендъри, в Америка унищожават монументи на Колумб, всички се крият от тълпите бежанци, всеобщо са полудели по радикалния феминизъм. И така нататък стандарти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР