Виктор Драганов от Варна е едно от децата на инициативата

...
Виктор Драганов от Варна е едно от децата на инициативата
Коментари Харесай

Българската Коледа помага на Виктор от Варна да порасне

Виктор Драганов от Варна е едно от децата на самодейността " Българската Коледа ". Той е с диагноза синдром на Силвър – Ръсел, генетично заболяване, което стопира растежа му. Благодарение на благотворителната самодейност обаче, Виктор получава нужното лекуване, съвсем е настигнал връстниците си на растеж и е едно щастливо дете, демонстрира Българска национална телевизия в собствен репортаж.

Виктор е на 4 години и половина. Енергичен, своеволен и ухилен, като множеството деца на неговата възраст. След раждането му, обаче, родителите виждат, че той се разграничава от останалите деца.

Виктор се роди с Цезарово сечение. Трудна бременност беше, бяха три плодчета и той си остана. Не се развиваше добре. Изоставаше с растежа още в коремчето и по тази причина трябваше да го извадим по-рано – в 38-мата седмица. След което той продължи да си пораства с много мудни темпове, споделя майката Венета Михайлова.

Именно по тази причина родителите на Виктор се обръщат към експерти, които откриват, че той е с вроденото заболяване синдром на Силвър – Ръсел, което забавя физическото му развиване.

Лечението е скъпо и непостижимо за фамилията, само че благодарение на " Българската Коледа " към този момент трета година Виктор получава по този начин нужния му растежен хормон, който му се инжектира всеки ден.

Момченцето към този момент е пораснало с 33 сантиметра. Ходи на детска градина, където има доста другари. Има си и обичано занятие - да играе и да рисува.

Благодарение на " Българската Коледа ", на хората, които имат вяра в положителното, които всяка година даже пращат един есемес, ние съумяваме да му набавим нужните инжекции. Едно огромно благодаря да кажа, ще е малко, споделя майката на детето.

За децата, които се нуждаят от лекуване, самодейността " Българската Коледа " е лъч вяра, споделя майката на Виктор и благодари на всички донори.

Може да дарите 1 лева към " Българската Коледа " с изпращане на SMS на къс номер 1117
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР