ВиК в Силистра подмени за своя сметка водомерите на всички

...
ВиК в Силистра подмени за своя сметка водомерите на всички
Коментари Харесай

Жители на Силистра плащат по-големи количества вода от изразходваните

ВиК в Силистра подмени за своя сметка водомерите на всички тридесет жилището в жилищен блок в Дулово , оповестиха от сдружението.

Причината за това е, че в последните няколко месеца жителите на постройката заплащат доста по-големи количества вода, от изразходените .

Има регистрирани загуби, само че няма достъп до водомерите в необитаемите жилища.



„ Става въпрос за повреди, в резултат на които има течове. Водата от тях отива в канализацията и се регистрира на общия водомер. Никой обаче не знае от кое място идва и разноските се заплащат от всички “, сподели Тодоров.

За да проучва случая и с цел да понижи загубите водоснабдителното сдружение е сключило контракт с съветник, който да направи разбор и да даде рекомендации. 

Анализът ще е подготвен след месец. Ако опитът се окаже сполучлив, той може да бъде прибавен и в и в други здания, където притежателите са подали сигнали за нередности.

Абонатите на ВиК-Силистра заплащат една от най-високите цени в страната. От 1 август тази година един пространствен метър вода коства 5,035 лв.. Една от аргументите за това са огромните загуби по трасето.

По данни на сдружението към 54% от регистрираната вода не доближава до крайните консуматори.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР