ВиК Стара Загора иска цената на водата да поскъпне до

...
ВиК Стара Загора иска цената на водата да поскъпне до
Коментари Харесай

ВиК Стара Загора с искане водата да поскъпне до 4.12 лв. за кубик

ВиК Стара Загора желае цената на водата да нарастне до 4.12 лева за кубик. Това е нарастване с 37%. В момента жителите на региона заплащат по 3 лева за кубик. Това стана ясно по време на днешното публично разискване в Комисията по енергийно и водно контролиране (КЕВР).

Мотивът на водното сдружение за фрапантното повишаване на услугата е нарасналата цена на електрическа енергия.

Срещу нарастването на цената на водата възрази омбудсманът Диана Ковачева. Според нея то е прекалено, като се има поради, че в края на 5-годишния интервал през 2026 година цената на водата в Стара Загора би трябвало да стане 5 лв..

Междувременно от тази седмица ВиК Стара Загора към този момент има нов шеф. Дългогодишният началник на сдружението инж. Румен Райков, който го управляваше от 2006 година с спиране за една година по времето на кабинета на Пламен Орешарски, е заменен с инж. Росен Найденов. Това заяви " Български ВиК холдинг ", под чиято шапка е ВиК Стара Загора. Мотиви за промяната не са посочени.

Росен Найденов е приключил Софийската гимназия по строителство, архитектура и геодезия " Христо Ботев ". Той има магистърска степен " Водоснабдяване и канализация " от Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) в София, както и магистърска степен " Бизнес администрация " от УНСС в София.

Росен Найденов е работил в " Софийска вода " АД, където поредно е заемал позициите механически началник " Канализационни услуги " (2010 - 2014 г.), основен инженер " Канализационни услуги " (2014 - 2018 г.) и основен инженер " Външно водоснабдяване " (2018 - 2020 г.). Има опит в частния бранш, където е бил инженер и управител на планове.

Росен Найденов е член на Камарата на инженерите в капиталовото планиране в София и член на Камарата на строителите. Той има изразен интерес към безизкопни технологии и рехабилитация, както и към цифровизация, автоматизиране и дистанционно управление на ВиК мрежата.

Ръководството на " Български ВиК холдинг " разчита на инж. Росен Найденов да продължи политиката на водното сдружение за финансова непоклатимост, да приложи знанията и уменията си във въвеждането на нови технологии във ВиК инфраструктурата на обслужваната от сдружението територия за възстановяване на качеството на предлаганите услуги и понижаване на загубите, се споделя в известието.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР