ВиК - Шумен ще изгради и внедри Географска информационна система

...
ВиК - Шумен ще изгради и внедри Географска информационна система
Коментари Харесай

ВиК Шумен ще внедри географска информационна система

ВиК - Шумен ще построи и внедри Географска осведомителна система /ГИС/. Договорът е подписан на 21.04.2021 г, а срокът за осъществяване на плана е 12 месеца и се финансира от стратегия „ Околна среда " на Европейски Съюз

ВиК - Шумен ще внедри в работата си географска осведомителна система, която се възнамерява да бъде изрградена и въведена в употреба не по-късно от 21.12.2023 година Проектът е ориентиран към по-ефективно
ръководство, употреба и поддръжка на ВиК мрежите и оборудванията.
Целта е новата географска осведомителна система да се трансформира в осведомителното ядро на сдружението и да улесни и работата с клиентите.
Проектът има за цел основаването на единна унифцирана корпоративна система за ръководство на оборудванията на сдружението, която съдържа информация за водопроводите и каналите, както и останалите ВиК уреди до равнище детайли като типове тръби, кранове, шахти и други
Географската осведомителна система дава опция за запазване и обезпечаване на информация за ежедневната активност по употребата и поддържката на ВиК мрежите и дилемите, които извършват екипите.
„ Изграждането и въвеждането на географската осведомителна система ще сложи ръководството на сдружението и оперативната ни работа на модерно равнище и ще ни даде опция да планираме и изпълняваме нашите действия доста по-ефективно като в това време усъвършенства доста работата с клиентите ни. Така ще се понижи опцията за човешка неточност и ще се усъвършенства качеството на данните, тъй като се вкарват унифицирани бизнес процеси. Важна „ придобовка " от построяването на Географска информационна система е опцията да се употребяват така наречен „ исторически данни ", т.е. информация от минали интервали, обвързвана с употребата и поддръжката на активите ", сподели Жанета Панайотова, шеф на ВиК - Шумен. „ Проектът се
финансира от Програма „ Околна среда " на Европейски Съюз ".
Изпълнението на Географска информационна система слага и редица провокации като оскъдната или изчезнала информация за подземната инфраструктура, както и до каква степен точна е съществуващата. ВиК - Шумен разполага със забележителен размер информация за своите активи и посредством въвеждането на системата ще има опция да се уточняват данните за тях. Съществуващите уреди ще бъдат обследвани, трасирани и разпознати като се употребяват профилирани уреди и инсталация.
Географската осведомителна система ще има функционалности, които дават опция за възстановяване на организацията и осъществяването на оперативната и капиталова активност на сдружението. Едновременно с това функционалностите ще улеснят доста обслужването на клиентите и контактите им с сдружението.
Системата предлага опция за интерактивна връзка с клиентите. Те ще имат опция, след регистрация, сами да записват сигнали за екслоатационни събития. Сигналите ще бъдат разпределяни и обработвани, като потребителите ще бъдат известени за работата по сигнала, както и ще могат да получават и изпращат противоположна връзка посредством системата и посредством потребление на е-поща. Функционалността за вписване и следене на сигнали включва благоприятни условия за следене на периоди за реакция и обработка на сигнали; известяван по електронна поща; предоставяне на неповторим идентификатор на сигнала, който ще бъде употребен при връзката с клиента, подал сигнала и други Подобни функционалности дават опция за съществено понижаване на времето за локализиране и премахване на повредите и обезпечават по-стриктен надзор върху периодите и качеството на работа.

С цел законосъобразното култивиране на персонални данни на клиенти на сдружението, подали сигнал за повреда, модулът ще съдържа подобаващи механически и организационни ограничения за отбрана на данните, и консолидиране на нужните гаранции в процеса на култивиране, в сходство с условията на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година по отношение на отбраната на персоналните данни на физическите лица.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР