ВиК-Русе ще връща на свой абонат сумата от 1 634,14

...
ВиК-Русе ще връща на свой абонат сумата от 1 634,14
Коментари Харесай

Русенец осъди ВиК, начислили му 1 634,14 лв

ВиК-Русе ще връща на собствен клиент сумата от 1 634,14 лева за непозволено начислено количество потребена вода.

Това постанови Окръжният съд в Русе, потвърждавайки решението на Районния съд в града, с което „ ВиК “ е наказано да заплати начислената без съображение сума на пострадалия Т. Т. Освен това сдружението ще заплати на пострадалия сумата от 27,24 лева начислена като рента за забавено заплащане, както и разноските по делото, предава TVN.bg.

В края на 2019 година Т. Т., който със брачната половинка си обитавал къща в с. Червена вода, получил фактура, че за от 17 септември до 22 октомври са консумирали над 1400 куб. метра вода, за която би трябвало да платят на ВиК 1634,14 лева

Т. Т. заплатил сумата, само че защото бил сигурен, че не е употребявал такова количество вода, изискал от съда сдружението да бъде наказано да му върне платените суми.

За изясняване на разногласието Районният съд назначил експертиза и съгласно заключението й механически не е допустимо да са доставени, респективно потребени за 32 дни 1421 куб.м вода при пропусквателна опция на водопроводната апаратура директно преди водомера ¾ цола поцинкована тръба и приключване на водата със скорост 1м/сек. С оглед констатациите на вещото лице и останалите доказателства по делото, искът на Т. Т. е бил почетен напълно.

От „ ВиК “ са обжалвали решението, само че и тричленен състав на Окръжен съд – Русе смята, че сдружението не е потвърдило, че е доставило на клиента заплатеното от него количество питейна вода през процесния интервал и удостоверил решението на Районния съд.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР