ВиК – Пловдив подписа договор с ЕТ „Карбон – Александър

...
ВиК – Пловдив подписа договор с ЕТ „Карбон – Александър
Коментари Харесай

ВиК – Пловдив все пак купи УАЗ-ките от Русия, получава ги до 145 дни срещу 540 000 лева

ВиК – Пловдив подписа контракт с Едноличен търговец „ Карбон – Александър Атанасов” за закупуването 13 транспортни средства УАЗ. Това се случва макар скандалните към поръчката и назначената инспекция от районния министър Гроздан Караджов.

Преди дни в профила на куапувача на „ Водоснабдяване и канализация” ЕООД е оповестен контракта с компанията. От него излиза наяве, че компанията от Плевен ще достави против 33 500 лв. без Данък добавена стойност високопроходимо транспортно средство „ УАЗ” модел 374195, създадени 2022 година. Срокът за доставка е 145 дни след поръчката на водното сдружение. Общата сумата е 540 000 лв. с Данък добавена стойност и ще бъде за 13 транспортни средства.

Фирмата, която ще достави колите е плевенска и се занимава с импорт и търговия на авточасти за УАЗ от Русия, като в уеб страницата и написа, че посредничат за покупка на нови коли от марката.

Все още няма решение за промяната на шефа на ВиК – Пловдив, макар че интензивно се приказва, че е въпрос на дни. TrafficNews научи, че от „ Български ВиК холдинг”, в който е и ВиК – Пловдив, са изискали всички публични поръчки, пуснати през последната година. Оказало се, че за доста от тях не минало утвърждението на холдинга, както всекидневно се работи.

Именно Холдингът, чийто принципал е Министерството на районното развиване и благоустройство, назначава и освобождава шефовете на водните сдружения.

Още за скандалните поръчки във ВиК – Пловдив, вижте в линковете:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР