ВиК-Дупница установи огромен брой нарушители в село Самораново. Масово хората

...
ВиК-Дупница установи огромен брой нарушители в село Самораново. Масово хората
Коментари Харесай

Масови кражби на вода в дупнишко село

ВиК-Дупница откри голям брой извършители в село Самораново. Масово хората там изграждат водопроводи, с които употребяват вода, без да я заплащат. Това е и повода в региона постоянно да няма водоподаване.

„ Установено е, че съвсем през две къщи има противозаконни отклонения. Някои парцели имат по две и повече отклонения. Имат огромни градини, полива се непрестанно, пък след това имa искания, че няма вода ”, изясни шефът на сдружението Красимира Иванова.

От ВиК-Дупница са безапелационни, че нито едно нелегално отклоняване на вода няма да бъде оставено неразкрито. „ Някои хора сме ги дебнали по 3-4 дни. Отклоненията са направени преди водомера ”, изясни още Иванова.

Кметът на Самораново Райко Цветков знае за казуса и не отхвърля, че в селото нарушаванията не са малко. „ Много хора имат чешми, които не минават през водомера. След като има нарушители, ще има и санкции ”, разяснява той.

А, да си създадат нелегално отклоняване, хората се учат един от различен. За да се подсигурява тоталното прекъсване на злоупотребите, кметът на Самораново предлага с водомерите да се работи като с електромерите, които са сложени на стълбовете. Нарушителите в Самораново имат 15-дневен период да платят санкциите си. Не го ли създадат, ще останат без вода.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР