ВиК дружествата в страната са получили оказания да прекратят отчетите

...
ВиК дружествата в страната са получили оказания да прекратят отчетите
Коментари Харесай

Удължават срока за плащане на битовите сметки

ВиК сдруженията в страната са получили оказания да прекратят докладите на водомери по домовете на потребителите до края на изключителното състояние на 29 март, заяви районният министър Петя Аврамова на специфичен брифинг за ограниченията против разпространяването на ковид. Целта е да се избегнат контактите сред инкасаторите и клиентите.
„ Софийска вода “ анулира визитите за доклад на водомери по домовете След анулация на изключителната обстановка сдружението ще разгласи новите дати за отчитане
Потребителите на вода могат да подадат самоотчет по посредством уеб страницата на съответното ВиК сдружение, чре позвъняване по телефон или посредством есемес. Тези, които не подадат такива самоотчети, ще получат сметки на база „ служебни резултати, основавайки се на данни от предходен исторически интервал “.

Що се отнася до заплащанията на битовите сметки и районният министър Петя Аврамова, и районният министър Петя Аврамова предложиха да се правят по електронен път.

За тези, обаче, които желаят да платят в брой, са взети всички ограничения за отбягване на болестта – пространствата са дезинфекцирани, а чиновниците в тях са готови.

В касите ще се позволяват толкоз клиенти, колкото са гишетата, с цел да се избегне скупчване на хора, съобщи Теменужка Петкова.

Освен това се удължава срокът за заплащането на битовите сметки. Постигнато е съглашение с енергоразпределителните сдружения от 10 дни гратисният интервал да бъде подсилен, т.е. 20 дни, а тези, които не могат да се вместят в тях, могат да реализират самостоятелно съглашение с въпросното ЕРП.
Синдикатите желаят въвеждане на оптимално позволена цена за дезинфектантите Председателят на КНСБ Пламен Димитров съобщи, че е станал очевидец на невиждана далавера с цените
Енергоразпределителните сдружения са поели ангажимент да обезпечат непрестанно доставяне с ток на семействата и институциите. В тази връзка се прекъсват всевъзможни планови поправки, а ще се отстраняват единствено повреди по мрежата.

Специално внимание се отделя на електроснабдяването на лечебните заведения и през идващите дни ще бъдат направени инспекции на техните трафопостове и мрежи от сдруженията, разкри министър Петкова.

Как ще извършват своите отговорности ЕРП-тата, ще следи КЕВР, съобщи ръководителят на комисията Иван Иванов.

Що се отнася до концепцията за мораториум върху заплащанията на сметките, министър Петкова и Иван Иванов, я дефинираха като извънредно рискова и застрашаваща компаниите.

Коронавирусът и България В Първа лига се сплотиха: Останете си у дома! Предварителни изпити за ВУЗ няма да има Бизнесът подарява пари и редуцира бюджети, с цел да помогне в битката с COVID-19 Камбаните на църкви в Пловдив ще бият всяка вечер в поддръжка на медиците ни Без „ синя “ и „ зелена “ зона в София поради ковид Банско затваря ски пистите поради ковид Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи стартират борба със спекулата поради COVID-19 Завод " Арсенал " стопира работа, над 8000 служащи излизат в отпуск Заразено дете измежду туристите в Банско и първи арест поради COVID-19 (ОБЗОР) Заради контакт с болен от COVID-19: 8 от Бургаско под карантина Как COVID-19 ще се отрази на бизнеса и каква ще е цената на рецесията? Италиански доктор е измежду доброволците в Александровска болница Вълна от съпричастност с медицинските служащи на първа линия против COVID-19 (ВИДЕО) Варна стяга ограниченията след първия случай на ковид в града Младен Маринов: Телефонни измамници употребяват ковид в своите схеми Мерки за отбрана: Какво подхващат против COVID-19 в Бургас? Министерство на външните работи: 53-годишен българин в Сингапур е инфектиран с COVID-19 Проф. Кантарджиев: Нямаме пациент с ковид в сериозно положение Д-р Масларски: Децата с ковид имат леки признаци, само че са рискови за възрастните Кондуктор, таксиметров водач и медици – под карантина поради първия с COVID-19 във Варна
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР