ВиК – Пловдив продължава да печели дела, свързани с налагане

...
ВиК – Пловдив продължава да печели дела, свързани с налагане
Коментари Харесай

ВиК – Пловдив успя да спаси още 4,7 млн. лева за Южния обходен колектор след финансова корекция

ВиК – Пловдив продължава да печели каузи, свързани с налагане на финансови корекции и неверифицирани  разноски по най-големия си план за Южния обходен колектор.
Прочетете още
След встъпването си в служба като управител  на ВиК – Пловдив Антон Гълъбов съумя да се пребори за премахването на най-голямата финансова промяна в размер 20 млн. лв.. Тогава от Върховен административен съд анулираха решението на Управляващи орган към Министерство на околната среда и водите.

Преди дни от Административния съд в Пловдив анулираха решение на министерството, с което се отхвърлят верифициране на разноски в размер на 4,7 лева от безплатна финансова помощ, както и не се признава съответната част от възможно лично финансиране на над 800 хиляди лв. по контракта с консорциум „ Еко Проект – Пловдив ”  за 81 млн. лв. без Данък добавена стойност.

От съда се базират на двете решения на Върховния административен съд, с които  са анулирани финансовите корекции на сдружението по плана, надлежно 5% и 25%. Въпреки това от Министерство на околната среда и водите са решили да не верифицират разноските на ВиК – Пловдив.

Пловдивският съд обаче анулира решението на Министерство на околната среда и водите и ги задължава да се произнесат в границите на 1 месец за настояването на заплащане по плана към ВиК – Пловдив. Освен това министерството е наказано да покрие 117 хиляди лв. разноски по делото. То предстои на обжалване във Върховен административен съд.

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР