Вижте подробностиРоман Абрамович постави краен срок до петък за потенциални

...
Вижте подробностиРоман Абрамович постави краен срок до петък за потенциални
Коментари Харесай

Абрамович иска 3 милиарда паунда за Челси до утре

Вижте детайлности
Роман Абрамович сложи краен период до петък за евентуални предложения, откакто разгласи решението си да продаде Челси. Руснакът желае 3 милиарда паунда за клуба. Заплахата от наказания на държавното управление на Обединеното кралство докара до поврат от страна на Абрамович, който постоянно е отказвал да обмисли да се откаже от каузи си в клуба, който купи през 2003 година.

Милиардерът се стреми да разпродаде активите си в Обединеното кралство след световната реакция против Русия след нашествието в Украйна. Абрамович е заел финансисти от американската банка „ Raine Group “, с офиси в Ню Йорк, Лос Анджелис, Сан Франциско и Лондон, с цел да се опитат да посредничат при договорката в границите на няколко дни.

Най-богатият човек в Швейцария Хансйорг Вис към този момент разгласи, че води договаряния с Роман Абрамович за закупуването на Челси. Поне два други консорциума също обмислят оферта за пазаруването на Челси. Най-богатият човек във Англия и почитател на Челси Джим Ратклив и неговата империя Ineos са подготвени да насочат оферта.

„ Raine Group “ изиска „ индикативните предложения “ да бъдат включени до петък. Исканата цена от Абрамович – 3 милиарда паунда е съвсем четири пъти повече от предходното най-голямо футболно усвояване – 790 милиона паунда, изхарчени от семейство Глейзър за придобиването на Манчестър Юнайтед през 2005 г.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР