Вижте първите снимки на южния полюс на Луната от индийския лунен спускаем апарат Chandrayaan-3

...
Първите изображения от индийската мисия Chandrayaan-3, направени след историческото докосване
Коментари Харесай

Първите изображения от индийската мисия Chandrayaan-3, направени след историческото докосване на сондата до луната, разкриват повърхност с петна близо до южния полюс на Луната .

Индийската организация за космически изследвания (ISRO) сподели изображенията в X, бивш Twitter, в сряда (23 август), около четири часа след като космическият кораб завърши плавното си спускане.

Първият набор от четири изображения бяха направени от камерата за хоризонтална скорост на спускаемия модул, докато той се приближаваше до повърхността на Луната. Допълнително изображение от Landing Imager Camera, споделено малко по-късно, показва бегъл поглед на мястото за кацане, включително част от крака за кацане на космическия кораб и неговата сянка.

„Комуникационната връзка е установена между гл. -3 Lander и MOX-ISTRAC, Бенгалуру“, каза ISRO в . „Чандраян-3 избра сравнително плосък регион на лунната повърхност“, добави агенцията в .

Свързано:

Кацането направи Индия само четвъртата страна в историята, която успешно е поставила космически кораб на повърхността на Луната, след Съединените щати, бившия Съветски съюз и Китай. Chandrayaan-3 е и първият космически кораб в историята, който се приземи близо до южния полюс на Луната, област, която в момента привлича вниманието на учени и космически агенции от цял ​​свят.

Учените смятат, че завинаги сенчестите полярни кратери съдържат уловени в скалите, които могат да бъдат извлечени и използвани за поддържане на постоянно човешко присъствие върху естествения спътник на човека. Нещо повече, тези лунни кратери могат да се използват за изграждане, което ще позволи на астрономите да виждат по-далеч, отколкото могат днес.

СВЪРЗАНИ ИСТОРИИ:

— Индийският Chandrayaan-3 прави снимки отблизо на луна преди опит за кацане (видео)

— Русия казва, че нейният спускаем апарат Луна-25 се е разбил в Луната

— Детекторите за гравитационни вълни на Луната може да са по-чувствителни от тези на Земя

Малък марсоход, наречен Pragyan, пристигна на борда на Chandrayaan-3 и скоро ще се разгърне и ще започне изследването на вълнуващия регион, така че много повече завладяващи изображения вероятно ще се появят скоро. Както марсоходът, така и спускаемият модул обаче е малко вероятно да останат работещи повече от две седмици, тъй като ISRO не очаква батериите на превозните средства да издържат през двуседмичната лунна нощ.

Chandrayaan- 3 беше вторият опит на Индия за кацане близо до южния полюс на Луната. Първият опит на страната за докосване до Луната през септември 2019 г. се провали, когато спускаемият модул се разби в Луната поради софтуерен проблем.

Триумфът на Индия идва само три дни след , първият й опит да постави космически кораб на повърхността на луната след 47 години. Луна-25 също се насочваше към южния полюс на Луната, но вместо това се разби в Луната след неуспешна орбитална маневра в събота (19 август).

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР