Вижте някои от най-мащабните проекти в света на архитектурата, които

...
Вижте някои от най-мащабните проекти в света на архитектурата, които
Коментари Харесай

Архитектурни проекти, които очакваме да видим през 2022 г.

Вижте някои от най-мащабните планове в света на архитектурата, които чакаме да забележим през 2022 година.

Център за театрални изкуства в Тайпе, Тайван, от OMA
Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Dimo Chen (@dimo.chen)

След дълго очакване, Центърът за театрални изкуства в Тайпе най-сетне ще отвори порти в тайванската столица през лятото на 2022 година

Културното място, което беше намерено за първи път от OMA през 2009 година, включва три неповторими театъра, измежду които и централен стъклен куб. За разлика от обичайните театри, всички подмолни зони ще бъдат забележими за публиката посредством кръгово циркулационно пространство.

Международен футболен център Сиан, Китай, от Zaha Hadid Architects

Тази година ще забележим и завършването на величествения футболен стадион от Zaha Hadid Architects, преди Азиатската купа на AFC 2023. Сред определящите му характерности ще бъдат извисяващи се колони и щръкнал покрив, който обезпечава заслон за серия от засадени тераси на южното му нагорнище.

Сидни Модерн, Австралия, от SANAA

В Австралия SANAA ще приключи разширението си към Художествената изложба на Нов Южен Уелс, която е проектирана да контрастира с неокласическата архитектура на съществуващата изложба. Разширението ще се състои от серия от каскадни павилиони със стъклени стени и ще включва подземна изложба, построена в преустроен контейнер за нефт, който датира от Втората международна война.

Музей на изящните изкуства в Арканзас, Съединени американски щати, от Studio Gang
Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Arkansas Museum of Fine Arts (@arkmfa)

Проектът за модифицирания Музей на изящните изкуства в Литъл Рок се управлява от Studio Gang. В оферти прелиминарен проект се вижда серия от фотоси на новия прегънат покрив. Излят от бетон, този покрив покрива серия от извити павилиони, които имат за цел да обединят съществуващите структури на обекта.

Централен офис на DJI, Китай, от Foster + Partners

Foster + Partners има редица планове, които би трябвало да бъдат приключени през 2022 година, само че един от най-необичайните е централата, която е проектирала на компанията за роботика DJI в Шенжен. Състои се от две кули с изразени стоманени ферми, които ще бъдат свързани с закривен небесен мост, предопределен да показва най-новата технология за дронове на компанията.

Sundby School, Дания, от Henning Larsen Architects

Единствената просветителна постройка в този лист е главно учебно заведение, проектирано от Henning Larsen Architects в съдействие със SKALA Architects, ETN Architects, MOE, Autens и BO-HUS. То ще разполага с покривен пейзаж и адаптивни интериори. Наречено Sundby School, това се чака да бъде първата по рода си постройка в Дания, която ще получи Nordic Ecolabel – формален документ за резистентност за района, който взема поради елементи, като консумация на сила и потребление на материали.

Флагманска фабрика в Сан Пелегрино, Италия, BIG
Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Atelier Verticale Architetti (@atelier_verticale)

Флагманската фабрика в Сан Пелегрино от BIG ще бъде приключена в планинска котловина в Италия, съвсем пет години откакто студиото завоюва интернационалния конкурс за планиране на схемата. Създадена за компанията за безалкохолни питиета San Pellegrino, централата и заводът за бутилиране ще отдадат респект на обичайна италианска архитектура с елементи, като арки, аркада и портик.

Комплекс Valley, Холандия, от MVRDV

В Холандия комплексът Valley от MVRDV ще отвори порти с три високи здания със смесено предопределение, които са облицовани със стърчащи прозорци и балкони, облицовани с камък. Докато строителството на постройката към този момент е приключено, нейният „ зелен пласт “ от 13 000 растения, дървета и шубраци в този момент е оставен да пораства над неравните й ръбове за откриването през 2022 година

ReefLine, Съединени американски щати, от OMA

Вторият план на OMA в този лист е The ReefLine, подводен скулптурен парк покрай Маями Бийч, който има за цел да отбрани бреговата линия от въздействието на изменението на климата. Въпреки че паркът се построява на стадии, първата му фаза би трябвало да бъде открита през декември с първите статуи на място. Върху и към творбите на изкуството ще има и геометрични бетонни модули, които ще действат като неестествен риф.

Мемориал Minamisanriku 311, Япония, от Kengo Kuma and Associates

Очаква се Kengo Kuma and Associates да завършат мемориалния и туристически център в Япония, отдаден на земетресението и цунамито през 2011 година – най-мощното земетресение, записано в миналото в Япония. Наречена Мемориал Minamisanriku 311 на името на града, в който се намира, постройката ще включва обшивка от кедър и огромен покрив, който се наклонява нагоре към небето.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР