Вижте кои са рисковите органи и системи в тялото в

...
Вижте кои са рисковите органи и системи в тялото в
Коментари Харесай

СПОРЕД ЗОДИЯТА: Кои са слабите ви места в здравето

Вижте кои са рисковите органи и системи в тялото според от зодията и по какъв начин е добре да постъпвате, с цел да не вредите на здравето си.
 ОВЕН   - ГЛАВА
Слабите места на представителите на този знак са няколко и всички са съсредоточени върху главата: нос, зъби, коса, както и самата глава.

Овенът е заплашен както от главоболие, и зъбобол , по този начин и от свръхнапрежение, което, от своя страна, води до физически дискомфорт.

Проблемът е, че представителят на тази зодия се старае да даде постоянно най-хубавото от себе си и се претрупва. Добре е да се научи да релаксира по-често и за малко. Полезни за него са билковите успокояващи чайове.

 
ВИЖТЕ СЪЩО:

 

 
 ТЕЛЕЦ   - ГЪРЛО
Телецът се радва на извънредно положително и устойчиво здраве, само че има две особености на характера, които му основават кахъри - инатът и гневът.

Инатът може да го направи физически слаб и предразположен към разнообразни болести. А слабите му места са гърло, нос и език.

Предразположен е и към проблеми с щитовидната жлеза, инфекции, тонзилит и ошипяване във врата. Ако се научи да брои до 10, преди да реагира бурно, ще се защищити от гнева. А при възпалено гърло на Телеца доста оказва помощ лимон, посипан с канела.

 
ВИЖТЕ СЪЩО:
 
 БЛИЗНАЦИ   - РАМЕНЕ
Родените под знака на Близнаци от време на време демонстрират признаци на душевен и нервни разстройства. Но в действителност други са слабите им места. И това са най-често раменете, трахеята, бронхите, белите дробове, хранопроводът и ръцете.

Мускулните болки , възпаленията и възприятието за уязвимост могат да бъдат както признак за грип или вирус, само че и сигнал за нещо по-сериозно, тъй че не трябва да подценяват моментното си положение.

През есенно-зимния интервал е доста потребно да пият билкови чайове от ехинацея, мента или женско биле.

 
ВИЖТЕ СЪЩО:

 

 
 РАК   - СТОМАХ
Представителите на този знак постоянно се оплакват от проблеми със стомаха . И тъкмо това е едно от слабите им места. Както и тънките вътрешности. Това може да е предизвикано освен от заболяване, а да бъде отражение и на мощен душевен дискомфорт, яд, болежка или горест, защото Ракът е доста прочувствен знак. Той страда и от гастрит, неприятно храносмилане и стомашен рефлукс.

Ключ към триумфа е прекосяването към здравословно хранене. Полезни са чайовете от лайка и джинджифил.

 
ВИЖТЕ СЪЩО:

 
 ЛЪВ   - СЪРЦЕ
Лъвът страда главно от сърдечни болести и високо кръвно налягане. Един от минусите на тази зодия е, че подценява физическото си здраве и не поставя особени грижи за себе си. Освен че е мощно прочувствен, Лъвът обича и да си угажда.

Нездравословният хранителен режим е различен проблем, който му се отразява отрицателно. Добро решение за този знак е средиземноморската диета.

И е значимо да ограничи потреблението на сол , с цел да понижи риска от инфаркт и хипертония.

 
ВИЖТЕ СЪЩО:
 
 ДЕВА   - НЕРВИ
Девата обича да проучва и управлява. Така обаче натоварва най-много себе си. Ако някой не прави нещо по нейния проект, тя се ядосва и може да изпадне в нервна рецесия.

Освен податлива към разнообразни нервни болести, Девата може да има проблеми с бъбреците, неприятно храносмилане, болки в корема, язва и дивертикулит. При този знак могат да бъдат наранени червата, диафрагмата и нервната система.

Добре е да включи повече храни с фибри в менюто си за разрешаване най-малко на един от тези проблеми. И да живее по-спокойно.

 
ВИЖТЕ СЪЩО:
 
 ВЕЗНИ   - ГРЪБНАК
Везните са почтено казано много мързелив знак. Те не обичат придвижването и понасят негативите за това на гърба си, по-конкретно - на гръбначния си дирек.

Проблем могат да имат и с пикочните пътища и бъбреците, както и с кожата (алергии например). Поне част от неразположенията ще избегнат, в случай че включат малко повече физическа интензивност - да кажем йога. А посредством медитация ще съумеят да открият естетика с външния свят.

 
ВИЖТЕ СЪЩО:

 СКОРПИОН   - ПОЛОВИ ОРГАНИ
Репродуктивните органи са главното едва място на родените под знака на Скорпиона. Може да страдат както от хормонални проблеми, по този начин и от проблеми със зачеването. Но също и от инфекции на пикочния мехур, неточен цикъл, тежък Постановление на Министерски съвет и така нататък

Спортът и здравословното хранене са измежду методите, посредством които да контролират част от неразположенията. Приемът на магнезий също оказва помощ.

 
ВИЖТЕ СЪЩО:
 СТРЕЛЕЦ   - ЧЕРЕН ДРОБ
Стрелецът е знак, който обича спорта и се усеща добре, когато тренира. Но това натоварване рефлектира върху крайниците му.

Слабите места на тази зодия са няколко: черен дроб, панкреас, бедра, гръбначен дирек и артериално налягане. Ако обаче свикне да включва в менюто постоянно зеленчуци, които спомагат за изхвърляне на токсините от организма , ще си спести много здравословни проблеми.

 
 КОЗИРОГ   - СТАВИ
Козирогът е доста упорит и съдбоносен, на пръв взор е здрав като бик, само че това е видимо. Всъщност постоянно се оплаква от болести, свързани със ставите, костите и мускулите , а по този начин също и със зъбите, ноктите и кожата .

В по-напреднала възраст не е изключено да бъде обиден от остеопороза . Друга „ слабост " на Козирога е депресията , която може да преодолее благодарение на физическа интензивност, йога или медитация.

За костите добър съдружник са калцият и храните, които го съдържат.

 
ВИЖТЕ СЪЩО:
 
 ВОДОЛЕЙ   - КРАКА
Родените под този знак нормално нямат здравословни недоволства. Но и те имат скрити слаби места, на които е добре да обръщат повече внимание.

Такива са краката, глезените и прасците, както и костите, мускулите и кръвоносните съдове в долната част на тялото. Когато избират спорт е значимо да създадат това доста деликатно, с цел да не си навредят. И е добре да включат в менюто си повече червени плодове, които са потребни за кръвоносната система.

 

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР