Вижте кои са героите, които с риск за живота си

...
Вижте кои са героите, които с риск за живота си
Коментари Харесай

Кои са героите, които спасиха хора от горящия блок в Благоевград

Вижте кои са героите, които с риск за живота си съумяха да спасят 27 души, в това число две новородени бебета, от горящия блок в Благоевград.

"Първо желая да изкажа съболезнования на околните на починалите. Това за тях е потрес, както и за нас... Когато пристигнахме, пожарът се беше увеличен много. Направихме линия, която трябваше да гасим жилището. Температурата беше доста огромна, ужасно задимяване по стълбищните кафези. Евакуирахме хора по стълбищните кафези, което беше доста мъчно, тъй като не се виждаше нищо. Започнахме да евакуираме хора по автомеханичната стълба. По нея свалихме и децата, които след това разбрахме, че са на 38 дни... Увихме ги, пелените ги намокрихме с вода, тъй като температурата беше доста огромна, сложихме им дихателни апарати и ги свалихме надолу. Колегите от автомеханичната стълба ги поеха и ги смъкнаха надолу и ги предадоха на Бърза помощ ", описа в ефира на „ ” Давид Гълъбов.

Той споделя още, че с сътрудниците си са като едно семейство. "Един без различен не можем, самичък не можеш нищо да направиш. Това, че аз съм оказал помощ за децата - другите сътрудници са помогнали на другите хора да се изтеглят, да се спасят ", прибавя Гълъбов.

В евакуацията участваха и доброволци.

Когато Христина Календерска и Владимир Филков идват на мястото на пожара, се сблъскват очи в очи с огромната покруса.

"В един миг единият от пожарникарите излезе и падна пред нас на земята. Беше навръх входа на блока. Той беше обезводнен, беше прегрял. От униформата му излизаше пара. Качихме го на носилката, дадохме му вода и го поставихме на О2. След като се свести, незабавно се върна, с цел да продължи да оказва помощ ", описа Филков.

Когато димът в блока понижава, идва моментът, в който доброволците влизат, с цел да оказват помощ при евакуацията на хората от етажите.

"На втория етаж имаше възрастен мъж, който беше трудноподвижен. Взехме носилката с сътрудника и го измъкнахме ", сподели още и Владимир Филков.

"На последните етажи имаше хора, които се бяха барикадирали в жилищата си. В последна сметка успяхме да ги убедим и да ги изведем ", описа Христина Календерска.

Владимир споделя, че часове след пожара блокът е продължавал да съставлява същинска пещ. За страдание, избавените десетки животи не притъпяват болката от изгубените три.

Повече вижте във видеото.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР