Вижте кога ще има звезден дъжд Потоците от метеори винаги

...
Вижте кога ще има звезден дъжд Потоците от метеори винаги
Коментари Харесай

Няколко звездопада ни очакват през април

Вижте по кое време ще има звезден дъжд

Потоците от метеори постоянно ни дават незабравими страсти, тъй като падащите звезди са в действителност хипнотизираща панорама. През април 2021 година всеки ще може да си пожелае нещо на падаща звезда, тъй като ни предстоят цели 2 зрелищни потока.

Лиридите са първи и са в действителност зашеметяваща панорама - те са пролетен звездопад с радиант съзвездието Лира. " Звезден дъжд " ще се излее на нашата планета от 16 до 25 април. Пикът на интензивността на лиридите през 2021 година ще бъде на 22-23 април, а общата активност - 15-20 метеора на час. Жителите на Северното полукълбо ще могат да се насладят на това блестящо небесно събитие, написа Edna.bg.

Астрономите считат, че Лиридите са един от най-ранните познати на хората метеорни потоци. За него се загатва още преди нашата епоха.

Жителите на Земята, както нормално, ще могат да следят Акваридите в края на април и началото на май (между 19 април и 28 май). Метеорният поток има радиант в съзвездието Водолей. Пикът на интензивността на Акваридите стартира незабавно след прекосяването на Лиридите и доближава най-много на 6-7 май. В своя пик интензивността на Акваридите доближава 60-70 метеора на час, като най-добре " падащите звезди " ще се виждат в Южното полукълбо.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР