Вижте какво още каза премиерът в оставка в ефира на

...
Вижте какво още каза премиерът в оставка в ефира на
Коментари Харесай

Няма да променяме кандидата си за премиер, вярвам на Асен Василев

Вижте какво още сподели министър председателят в оставка в ефира на предаването "На фокус " с Лора Крумова

„ С нашия мандат преди седмици ние обявихме Асен Василев като претендент за министър председател. Не имаме вяра, че всяка седмица би трябвало да имаме нов. Ако би трябвало да предложим някого, аз личновярвам на Асен Василев ". Това съобщи министър председателят в оставка Кирил Петков в извънредно изявление за предаването "На фокус " с Лора Крумова по Нова тв.

„ За Асен Василев по какъв начин стана? Аз видях, че за миг има заплаха да не се образува държавно управление поради мен персонално. Заради това, което се случи със седемте дипломата съветски. И в действителност, когато от Българска социалистическа партия споделиха „ не можем с министър председател Кирил Петков, аз си споделих, че България ми е по-важна, идеята ми е по-важна, ще направя стъпка встрани, само че би трябвало България да има късмет да има държавно управление за зимата. Не беше поради Слави Трифонов или Тошко Йорданов. Беше поради обстоятелството, че не желаех да се усещам като затруднение за образуване на правителство”. Така Кирил Петков стимулира избора на Политическа партия да предложи Асен Василев за нов министър-председател.

Той разяснява и тематиката с изтеклия запис от закрито съвещание на парламентарната група на „ Демократична България”. Именно в следствие на него водачът на „ Има подобен народ” Слави Трифонов разгласи, че партията му излиза от договарянията за нов кабинет. „ Не видях нищо ужасно и трагично в този запис. Това беше следващата „ Македония”. Едни хора си играят на куклен спектакъл – измислят си някаква теза за опрощение, а действително би трябвало да си извършите извод какво се случва с парите им”, съобщи Петков.

Той бе безапелационен, че за него„ няма опция” Има Такъв Народ още веднъж да бъде сътрудник на „ Продължаваме Промяната” в ръководството. Министър-председателят в оставка акцентира, че още при започване на новите договаряния за държавно управление му се е сторило подозрително, че„ от през днешния ден за на следващия ден отново има диалогичност и отново някой се е събудил след катарзис”.

Според Петков това, че "миналата седмицаблокирахмепоръчка за милиард и половина за пътя Русе - Велико Търново и сложихме условие за Рашков да проверява корупцията ", предиздвикало Има Такъв Народ да "дръпнат ръчната спирачка ".

"Жал ми е да видя някакви свестни хора, поради някаква преданост към водач, на който не му пука за тях, да продължат да работят по този начин, че страната да влезе в поредност от политически опасности. Има най-малко едни осем души още ", разяснява министър председателят в оставка.

По тематиката за възможни предварителни избори Петковизразиубеждение, че партията му ще бъде първа политическа мощ. „ Партньорство най-вероятно ще се случи след избори, не преди тях. Вярвам, че ние, Демократична България и Българска социалистическа партия ще достигнем заветните 121 гласа. Този път не ни доближиха четирима депутати ", проучва политическата ситуацияПетков.

Той показа, че е билубеден, че Има Такъв Народ няма да поддържат кандидатурата на Бойко Рашков за ръководител на КПКОНПИ. И изрично съобщи, че Политическа партия не са се отказали от това свое предложение и не се опасяват да бъдат разследвани. "Ако беше определен Рашков, аз персонално щях да имам диалог с него, че всички са равни пред закона ", съобщи Петков.

„ Когато имаме прокуратура, която не работи – в случай че работеше, от дълго време половината от политиците щяха да са с повдигнати обвинявания. Затова слагаме един закон, който дава опция на следствие на един самостоятелен от партии човек, който ще се е потвърдил винституционална рамка ", сподели още министър-председателят в оставка.

Петков разяснява изгонването на съветски дипломати от страната ни. По думите му дипломатическите връзки сред България и Русия в никакъв случай не са прекъсвали, и сега имало 43-ма чиновници на съветското посолство у нас. „ Просто едни хора, които и службите видяха, че накърняват българския интерес, бяха поканени да си тръгнат”, акцентира той.

Попитан дали след визитата си в Азербайджан е съумял да контракти още газ за страната ни, Петков отговори: „ Президентът Алиев сподели, че може да ни доставят сред половин и един милиарда куб. м. в допълнение на годишна база. Ние още би трябвало да помислим и да почистим метода, по който те да дойдат до България”.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР