Вижте какво да махнете от кухнята, за да се радвате

...
Вижте какво да махнете от кухнята, за да се радвате
Коментари Харесай

Какво да изхвърлите незабавно от кухнята, за да сте здрави

Вижте какво да махнете от кухнята, с цел да се радвате на здравословен живот и…чисто от непотребни неща помещение.

Гъбата

Може би си мислите, че в случай че пуснете гъбата в микровълнова печка или в гореща вода премахвате микробите, само че не бъдете на 100% сигурни. За да сте сигурни, че няма да миете с мръсна гъба, просто я сменете. Особено в случай че сте бърсали останки от сурово месо, наложително я измийте усърдно.

Остатъци, които не помните по кое време сте сготвили

Имате ли останки от храна в задната част на хладилника, за които не си спомняте? По – добре ги изхвърлете. " Не консумирайте готвена храна или останки в случай че са минали повече от три до четири дни. Ако постоянно ви се случва да намирате сходни „ находки “, по – добре замразявайте храната или си съставете календар с продуктите, който да сложите на хладилника.

Отворени подправки или с изминал период на валидност

Колко постоянно ви се случва да забравяте бутилка кетчуп в хладилника или на рафта? Понякога купуваме сосове за специфични предписания и по-късно в никакъв случай не ги използваме още веднъж. Няма никаква основателна причина да държите подправки с изминал период. Ако те нямат миризма или не наподобяват добре, по – добре не ги използвайте.

Бакпулвер, който не работи

Бакпулверът евентуално ще загуби способността си като набухвател, в случай че е с изминал период на валидност. За да го ревизирате, капнете няколко капки топла вода на лъжичка с подправката и в случай че шупти, значи е добре. В противоположен случай го изхвърлете, написа idei.bg.

Жълтъци или белтъци на яйца

Всеки, който обича пресни белтъци за закуска или е правил коктейл с жълтък, най- евентуално се е озовавал с купичка с няколко от тях в хладилника. За да сте сигурни, че няма да се скапват, замразете ги. Или ги използвайте в границите на идващите 24 часа.

Надрасканата дъска

Няма значение, дали е дървена или пластмасова. Ако има драскотини или пукнатини, по – добре я махнете, тъй като там се събират доста микроби и бактерии.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР