Вижте десетте приоритета на Мария Габриел, по които тя търси

...
Вижте десетте приоритета на Мария Габриел, по които тя търси
Коментари Харесай

Вижте десетте приоритета на Мария Габриел

Вижте десетте целта на Мария Габриел, по които тя търси единодушие с политическите сили:

 

На срещата с парламентарната група на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили номинираната от нея за министър председател Мария Габриел разгласи кои са десетте целта, от които ще се води. Сред тях са премахване на основния прокурор Иван Гешев, делене на КПКОНПИ, приемане на България в Шенген и еврозоната.

 

Ето ги:

1. План за излаз от политическата рецесия и сформиране на работещо държавно управление, нормализация на работата на институциите.

 

2. Стабилизиране на обществените финанси и приемане на бюджета.

 

3. Правосъдна промяна, приемане на главните закони - механизъм за следствие на основния прокурор, промени в КПКОНПИ и нейното делене на комисия с проверяващи функционалности и комисия по лишаване на нелегално добито имущество. Конституционна промяна.

4. Справяне с инфлацията и растежа на цените.

 

5. Приемане на България в Еврозоната.

6. Преодоляване на двегодишното забавяне по оперативните стратегии - стратегия за развиване на селските региони и ПВУ.

 

7. Подобряване на сигурността на българските жители, превъзмогване на битовата престъпност, войната по пътищата, миграционния напън, участието в Шенген, рационализация на армията, интензивно присъединяване на България в общата европейска политика за сигурност и защита, съблюдаване на уговорките на страната, свързани с участието ни в НАТО.

8. Ускоряване на България, обвързвано с модернизацията на страната в областта на образованието, науката, нововъведенията, културата, в стратегически браншове, свързани със зеления и цифровия преход, в това число цифровизация на обществения бранш.

9. Преодоляване на районните разлики.

10. Опазване и възстановяване на здравето с ефикасна здравна политика, дейно присъединяване на България в европейската задача за битка с рака и проекта за деяние за битка с рака, справяне с провокациите с предварителната защита, достъпа на лекуване, както и новите технология и прецизната медицина.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР